Avukat Hakları Grubu'ndan hukukihaber.net'e özel yapılan açıklamada 'avukatlığın gelişimine' adanmışlık vurgusu yapıldı.

#avukatınadanış hashtagi ile başlatılan video kampanyası kapsamında her 15 günde bir yeni video yayınlayacak olan grup, bu videolar aracılığı ile kamuoyuna “Avukatına Danış” diye seslenecek.

Kampanya, insanların hukukçu olmayan kişilerden, derneklerden veya internet sitelerinden edindikleri yanlış bilgiler ile hareket etmemesini, hukuki işlemler için en doğru yolun avukatlara danışılması gerektiği üzerine kurgulanmış.
 
Ülke içerisinde koruyucu avukatlık hizmetini yaygınlaştırmak ve avukatlara danışma kültürünü artırmak hedefi ile yola çıkılmış.
 
Bu sayede, çeşitli hukuki işlemler vasıtası ile zaten mağdur olan kişi ve kuruluşların, yanlış kişilerden yanlış bilgiler edinerek daha fazla mağdur olmaması sağlanacak.
 
Kampanyayı ilan edeli henüz birkaç saat olmasına rağmen, sosyal medyada kampanya videosu büyük ilgi gördü. İlk 1 saat içerisinde YouTube videosu 5000 kez izlenen kampanyanın diğer sosyal ağlarda da ilgi görmesi bekleniyor. (hukukihaber.net​)

İşte kampanya kapsamında yayınlanan ilk video;