Çanakkale Baro Başkanı Avukat Bülent Şarlan imzalı yayınlanan açıklama şöyle;

30 Ağustos Zafer Bayramının 95.yıldönümünü büyük bir gururla kutluyoruz. Zaferin yaklaşık bir asır öncesinde bize verdiği ders milletimizin her türlü saldırı karşısında vatanını, bağımsızlığını koruma mücadelesindeki kararlılıktır. 

30 Ağustos ve öncesinde atalarımızın yaptığı gibi ülkemizi koruma inancı cemre gibi yüreklerimize düşmüştür. Bugün de her türlü saldırı, 95 yıl önce olduğu gibi milletimizin kararlılığı ve hukuk devletine olan inancımızla püskürtülecektir.  
    
Mustafa Kemal Atatürk, 30 Ağustos 1922’deki Büyük Zafer’i, 1924 Dumlupınar konuşmasında şöyle anlatıyordu; 
“Ulusal tarihimiz çok büyük, parlak zaferlerle doludur. Ama Türk Ulusu’nun burada kazandığı zafer kadar kesin sonuçlu, yalnız bizim tarihimize değil, dünya tarihine yeni bir akım vermekte kesin etkili bir meydan savaşı hatırlamıyorum.
Türk Devleti’nin, genç Türkiye Cumhuriyeti’nin temeli burada sağlamlaştırıldı, ölümsüz yaşayışı burada taçlandırıldı.”
30 Ağustos Zaferi; ülkemizi parçalamak isteyenlere karşı, çok zor koşullarda yüce milletimizin sarsılmaz azmi, vatanseverliği ve kahramanlığı ile kazanılmıştır.

Mustafa Kemal Atatürk önderliğindeki ordumuzun kazandığı bu şanlı zafer, milletimizin birlik ve bütünlüğüne yönelik saldırılar karşısında hiçbir gücün birliğimizi ve bağımsızlığımızı elimizden alınmasına fırsat vermeyeceğimizin simgesidir. 

Biz avukatlar, bundan sonra da atalarımızdan emanet aldığımız Cumhuriyetimize kararlılıkla sahip çıkacağız. Türkiye Cumhuriyeti’ni yıkmaya çalışanları geçmişte olduğu gibi gelecekte de layık olduğu yere göndereceğiz. 

30 Ağustos Zafer Bayramının 95.yıldönümünde başta Çanakkale ve Kurtuluş Savaşı Kahramanımız, Cumhuriyetimizin Kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimize ve gazilerimize rahmet ve minnetlerimi sunar, tarihi zaferlerle dolu şanlı ordumuzun mensuplarını kutlarım.