Adana Baro Başkanı Av. Çıtırık: “Avukatlar Günah Keçisi Olmayacak!”
 
Güvenlik nedeniyle adliyelere girişlerde x ray cihazından geçilen ve üstleri aranan meslektaşlarının haksızlığa uğradığını söyleyen Av. Çıtırık,  "Uğradığı terör saldırısı sonucu savcımız Mehmet Selim Kiraz, devletin güvenlik zafiyeti sonucu yitirilmiştir. Hepimizin başı sağ olsun. Olayın olduğu ilk dakikalardan itibaren güvenlik zafiyetinden dolayı sorumluluk sahibi olanlar, biz avukatlara haksız ithamlarda bulunmuşlardır. Olayın avukatların adliyelere girişlerdeki durumla ilişkilendirilmesi son derece yanlış, haksız ve kara propagandadır. Bize bir saldırıdır. "dedi.

SABRIMIZ ZORLANMAKTADIR

Olayın ardından Star Gazetesinin "Avukat terörü" , ardından Beyaz Tv de Erkan Tan 'ın (program sorumlusu) avukatlık mesleğinin bağımsızlığına, özünü, onurunu ve itibarını zedelemeye yönelik ifadelerini sert bir dille eleştiren Çıtırık, "Avukatlık mesleği yargının üç temel ayağından biridir. Biri olmazsa, zaten adil yargılama olmayacaktır. Gerek Kaçak Saray'ın sakini olan kişi, gerek siyasi iktidarın başındaki Başbakan Davutoğlu, daha bir çok görev ve yetkili olan bir çok kişi, ilk günden itibaren kurdukları cümlelerle avukatlık mesleğini yaralamışlardır. Güvenlik zafiyeti oluşmuşsa önce onların soruşturulması gerekir. Üzülerek belirtmek isterim ki, avukatlık mesleği günah keçisi haline getirilmiştir. Önce sorumluluk makamında olanlar dinlenmeli iken biz avukatlar hedef gösterilmiştir. Avukatlık mesleğinin rolü, görevi bellidir. Biz, terörün her türlüsünün karşısındayız. Temel hak ve özgürlükleri, parlamenter-demokratik rejimi koruyan, hukukun üstünlüğünü, ve adaletin tecellisi etmesi için görevini yürüten ve 4 bin yıllık geçmişi olan bir mesleğin temsilcileriyiz.  Gerek siyasi iktidar ve gerekse onun emrindeki medya organları, program sunucuları, köşe yazarları, ısrarla avukatlara, barolara göz dağı vermeye çalışmaktalar. Avukatları toplumda itibarsızlaştırmaya yönelik yayınlar yapılmaktadır. Avukatların sabrının zorlanmamasını dilemekteyiz. Çünkü, sabrımız kalmamıştır. Yetki ve sorumluluk sahipleri ortak aklı kullanmak zorundalar. Adliyenin giriş ve çıkışlarıyla ilgili düzenleme yapılacaksa, Adalet Bakanlığı, TBB, 79 Baro Başkanı, HSYK bir araya gelerek düzenlemeler yapılabilir."

BEDEL ÖDEDİĞİMİZ HAKLARIMIZI KİMSEYE BIRAKMAYACAĞIZ
 
Çıtırık, açıklamasına şöyle devam etti: "Elleri cübbeli bir vaziyette adliyeye girmişlerdir" diyorlar, Adliyenin güvenliğinden avukatlar sorumlu değildir. Bu kişilerin adliyeye nasıl girdiğinin hesabını vermek zorundadırlar. Bunun hesabını verecek olanlar da bizler değiliz. Göz göre cumhuriyet savcımız rehin alınıyor. Adliye boşaltılıyor. Dışarda hiç kimse kalmıyor. Ne bir cumhuriyet savcısı , ne bir hakim kalıyor. Düşünebiliyorsunuz, meslektaşınız bir rehin alma durumuyla karşılaşıyor, herkes otobüsüne binip gidiyor. Bunlar utanılacak durumlardır. Savunma mesleğiyle kimse uğraşmasın. Avukatlar hadlerini de bilir, haklarını da bilir. Her aşaması bedel ödemek koşuluyla kazanılmış haklarımızı parlamentodaki parmak çoğunluğuna, siyasi iktidar emrindeki medyaya ve tetikçisi olan bazı köşe yazarlarına bırakmayacağız"

TANSİYONU DÜŞÜRMEK ZORUNDALAR

Av. Çıtırık, yetki ve sorumluluk sahipleri tansiyonu düşürmek zorunda olduklarını kaydederek, " Olayın hukuki sorumlularını bulmadan, doğrudan doğruya avukatlık mesleğini hedef alan kim olursa olsun, hangi sıfatı taşırsa taşısın en ağır yanıtı, hukuki dava takip yolunu gerçekleştireceğiz" şeklinde konuştu.

ERKAN TAN HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

Beyaz Tv haber spikeri Erkan Tan'ın avukatları hedef alan açıklamaları nedeniyle Adana Baro Başkanı Av. Mengücek Gazi Çıtırık,  Baro Başkan Yardımcısı  Av. Murat Loğoğlu ile birlikte Adana Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

>> Sakarya Barosu'ndan ünlü spiker hakkında suç duyurusu