Baro Bşk. Av.Huriye Altay Erol'un Avukatlar Günü Konuşma Metni...

Saygıdeğer hukukçular, 
Sevgili meslektaşlarım, 
Cesur yol arkadaşlarım,

Bugün, yeni bir "5 Nisan Avukatlar Günü" nedeniyle buluştuğumuz, bu özel günde burada ve birlikte olduğumuz için mutluyum.

Her şeyi ile güzel ve bereketli ülkemizin ebedi sahibi, kanaatkar ve mütevazi Türk milleti, zor yıllardan geçiyor. Sayısız badire atlatmış olan bu millete musallat olan, bu güzelim memlekette sayısız kere kışkırtılan terör illeti, artık her zamankinden daha acımasızca ve daha çok can almaya başladı.

Bu günler, suni ve şahsi çıkar kavgalarıyla, manevi değerlere bile eder biçilen aymazlıkla, uçkuruna sahip olamayan, ilkelliğini din maskesinin ardına saklayan ahlak düşkünleriyle, kadını ve çocuğu insan değil mal gören zihniyetle, paraya duyulan tamahla, ucuzlayan canlarla tarihe geçmektedir.

Biz, Avukatlar, her dönemde olduğu gibi bugün de, çok yönlü bakış açımızla herşeyin sorgulayıcısı, halkın, hukuktaki güvencesiyiz.

Avukat, önemini ve zorluğunu bilerek seçtiği mesleğinde, verdiği kararın arkasında duran, sabır ve inançla çalışan bir özgürlük önderidir.

Avukat, Kayıtsız Şartsız “Hukukun Üstünlüğü”ne ve “Bağımsız Yargı”ya güvenir.

Avukat, Avukatsız yargının adil olmayacağını bilir..

Avukatın pusulası, laik ve demokratik cumhuriyetinin evrensel kanunları ve şaşmaz vicdanıdır.

Avukatın vicdanı hür, irfanı hürdür.

Avukat, tam bağımsızdır. 

Yasama ve yürütmenin emir-komutasına dâhil olmaz.

Avukat, hakkı gözetmenin ve haklıyı savunmanın erdemini bilir; o yüzden adaletin bekçisi ve ömürlük emekçisidir. 

Bu yüzden Avukat, umutla ve inatla avukat kalmaya devam eder.

Avukat yoksa, Adalet, asla âdil olmayacaktır.

Her yanı güzel ve bereketli ülkemizin ebedi sahibi olan, mütevazi ve kanaatkar Türk milletinin zor yıllardan geçtiğini, terörün her türlüsünün, hem de hiç sebep yokken, her zamankinden daha çok can aldığını da biliyoruz..

Bu yüzden, bugün avukat olmak, her zamankinden daha zor ve hayati önemdedir.

Bu yüzden, ömrünün en kıymetlisini, evladını, eşini, kardeşini namert bir hırsın biçtiği zamansız ecele kurban veren ana-babaların hiç iyileşmeyecek yangınları için adil olmak, olmayana karşı durmak, son nefese kadar avukatın can borcudur.

Adaletli olmak, insan olmaktır. Adil olmak, insanın onurudur, namus borcudur.

Namert bir hırsın acımasız ve zamansız eceline şehitler veren ana-babaların hiç sönmeyecek yangınları, hiç iyileşmeyecek yaralarına hürmeten adil olmak, olmayana karşı durmak, avukatın son nefese kadar can borcudur.

Avukatın asli görevi halkı uyandırmaktır. Biz, görevimizi “hukuka, ahlaka, mesleğin onuruna ve kurallarına uygun..” yapacağımıza şeref ve namus için yemin ettik. Yemine sadık kalmak boynumuzun borcudur.

Burada olduğunuz için teşekkür ederim. İyi günler görmek, örnek insan olmak için, yenilenme gücünü insandan alan bir umutla, 5 Nisan Avukatlar Günümüzü kutluyor, Tekirdağ Barosu Yönetim Kurulu ve şahsım adına hepinize saygı ve sevgilerimi sunuyorum.

Av. Huriye ALTAY EROL
Tekirdağ Barosu Başkanı


>> FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYINIZ

hukukihaber.net