Av. Çıtırık, tasarıyla ilgili yaptığı tespitleri şu şekilde sıraladı:

“Tasarının 1. Maddesine getirilmek istenen düzenlemede, “Mahkemelerce, bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten önce açılmış davalarda, davanın konusuz kalması sebebiyle karar verilmesine yer olmadığına karar verilir. Yargılama giderleri idare üzerinde bırakılır ve vekâlet ücretinin ¼’üne hükmedilir.” şeklindedir. TBMM Başkanlığına sunulan T.C. Emekli Sandığı Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı ile T.C. Emekli Sandığı Kanununa yapılacak olan geçici madde 226 ile yasama yetkisini kullanmakta olan TBMM’nin yargı organı yerine geçerek bağımsız mahkemelerin vereceği hükmün nasıl olması gerektiğini de düzenleyerek, anayasanın açıkça ihlal edildiği ve bağımsız mahkemelere talimat verildiği net bir şekilde ortadadır” dedi.

Öncelikle bu düzenlemenin hukuk devletini yaralayan bir düzenleme olması ve Anayasa 138. Maddenin açıkça ihlal edilmesi nedeniyle karşı olduklarını ifade eden Av. Çıtırık, “Bu düzenlemeye karşı olmamızın ikinci nedeni ise vekâlet ücretine yönelik bir hak kaybına yol açmasıdır. Avukatlık mesleğinin faaliyet alanın her geçen gün daraltıldığı, yasal düzenlemeler ve yargı kararları ile vekâlet ücretlerimize göz koyulduğu da ortadadır. Avukatlık ücretlerimizin yasal düzenlemeler ile gaspı mahiyetindeki bu tasarıları kabul edebilmemiz mümkün değildir. Bugüne kadar hep itiraz ettiğimiz ancak TBMM’nin ısrarla sürdürmeye devam ettiği Torba Yasa düzenlemeleridir. Konunun toplumsal muhataplarının görüş ve önerilerinin alınmadığı, konunun tekliği ilkesine aykırı , ihtiyaçlardan kaynaklanmayan ve parlamentodaki sayısal çoğunluğun yönlendirmelerine açık, siyasi “rüşvet” mahiyetindeki Torba Yasa düzenlemelerinden yasama organının bir an önce vazgeçmesini talep ediyoruz.

Yukarıda yaptığımız açıklamalar doğrultusunda bu düzenlemenin TBMM’de yasalaşmaması için tüm barolarımızı ve TBB Başkanlığını göreve çağırıyor, gereken duyarlılığı göstermelerini istiyoruz. Ayrıca, TBMM’de grubu bulunan siyasi partilerin milletvekillerine konuyu ileterek bu tasarının yasalaşmaması gerekli mücadeleyi vereceğimizin bilinmesini istiyoruz.”