15 Ekim Cumartesi günü Demokrasi Meydanında Atatürk Anıtına çelenk bırakılması töreni ile başlayan Olağan Genel Kurul Toplantısı Adapazarı Orhan Gazi Kültür Merkezinde devam etti. 

Kurulun ilk günü, 2014/2016 yılları arasında Av. Zafer Kazan başkanlığında görev yapmış olan Sakarya Barosu Yönetimi bu iki yıl içinde ki faaliyetlerini üyeleri ile paylaştılar. Ardından başkan adayları Av. Zafer Kazan ve Av. Selim Tan’ın kendilerini tanıtan ve seçilmeleri durumunda meslektaşlarına ve ilimize katkı yapmayı düşündükleri projelerini açıkladıkları konuşmalarına yer verilen toplantı 16 Ekim Pazar Günü yapılan seçim ile sona erdi. 

Sakarya Barosu Avukatlarının yoğun katılım gösterdiği seçimde resmi olmayan sonuçlara göre Av. Selim Tan 172 oy alırken, Av. Zafer Kazan 297 oy alarak Sakarya Barosunun son 22 yıldır değişmeyen tek dönemlik başkanlık geleneğini de bozarak tekrar başkan seçildi. 

HEP BİRLİKTE ÇALIŞACAĞIZ 
Başkan Kazan seçim sonuçlarının ardından verdiği mesajda teveccüh gösteren tüm meslektaşlarına teşekkür ederek aldıkları sorumluluğun her zaman bilincinde olduklarının ve bu bağlamda hem meslektaşları hem de ülkemiz adına korkmadan, yılmadan Sakarya Barosu olarak hukukun üstünlüğünü savunmaya devam edeceklerini ifade etti. 
Aynı zamanda birlik beraberlik vurgusu yapan Başkan Kazan “Hep birlikte, omuz omuza, çok daha güçlü bir Sakarya Barosu için çalışacağız. Elini taşın altına koyarak böylesi zor bir süreçte, gerek başkanlık gerek kurullara aday olan tüm meslektaşlarıma ayrıca teşekkür ediyorum, seçilsin ve ya seçilmesinler önemi yok, birlikte çalışmaya devam edeceğiz. Bizi bir adım daha ileri taşıyacak her türlü eleştiriye, düşünceye, fikre açığız çünkü biz bu şehrin barosuyuz.” şeklinde konuştu. 

LİSTELERE GİREN AVUKATLAR 
Resmi olmayan sonuçlara göre Sakarya Barosu: 

Yönetim Kuruluna; Av. Yeliz Aydın, Av. Fatih Birkan, Av. İlknur Ebiz Yıldız, Av. Ümit Fırtın, Av. Ahmet Ziya Akar, Av. Özlem Yılmaz, Av. Osman Ayar, Av. Talha Toçoğlu, Av. Nurullah Fatih Şentürk ve Av. Tolga Kırtay 

Disiplin Kuruluna; Av. Esra Turgut, Av. Haluk Can, Av. İsmail Alper Altan, Av. Özgür Akın, Av. Nursel Girit 

Denetleme Kuruluna; Av. Hamit Semih Baliç, Av. Akif Derviş, Av. Emir Erdemir 

Türkiye Barolar Birliği Delegeleri; Av. Reyhan Şahin, Av. Nihat Nalbantoğlu, Av. Ahmet Nalbant Seçildiler.