Avukatlar Sendikası Kurucu Başkanı Av. Sedef Ünal, Türkiye'de yaklaşık 84 bin avukat ve 45 bin hukuk fakültesi öğrencisinin olduğuna dikkat çekerek avukatlık mesleğinin ciddi sorunlarla karşı karşıya olduğunu belirtti. 

 “ÖZELLİKLE GENÇ AVUKATLARIN...”


Baroların, mesleği ve meslektaşları korumak için var olmalarına rağmen kimi zaman yetersiz kaldıklarını ileri süren Avukat Sedef Ünal, "Bilhassa genç avukatların sorunları çok fazla ve bu hususta maalesef baro yönetimleri pek bir şey yapmamaktadır. Serbest çalışan avukatlar iş bulmakta zorlanıyor. Çünkü hukuk büroları gün geçtikte tekelleşiyor. Özellikle İstanbul Barosu için konuşursak, baro yöneticilerinin 30-40 yıllık avukat olmaları ve kendilerinin de işveren olması sebebiyle, genç meslektaşların sorunlarına yeterince eğilmediklerini gözlemlemekteyiz" diye konuştu. 

"TOPLU EYLEMLER YAPACAĞIZ"

Ünal, şöyle devam etti; "Biz başta bu konu olmak üzere meslektaşlarımızı örgütleyerek barolar ve Adalet Bakanlığı nezdinde kamuoyu yaratacağız. Mesleğin kendine özgü özelliklerini, bağımsızlığını ve onurunu korumak baş uğraşımız olacaktır. Gerektiğinde toplu eylemler gerçekleştireceğiz; yasa ve yönetmelik teklifleri hazırlayacağız. Bağıtlı çalışan meslektaşların özlük haklarının düzenlenmesi noktasında etkinliklerimiz olacak.  İster bağıtlı ister serbest çalışsın meslektaşların sorunlarının çoğu ortak olup, bu sorunlara karşı örgütlü olarak mücadele edeceğiz. Mücadelemiz, çoğumuzun genç olması sayesinde dinamik bir mücadele olacaktır. Tüm meslektaşları davet ediyoruz."

ÜYE KAYITLARI YAKINDA...

Şubeleşme hedefinde olduklarını aktaran Ünal, "Sayımız 400'ü aşınca şubeler açacağız. Şimdiden başka illerden temas kurup şube olmak için faaliyete geçmek isteyen meslektaşlar var; onlarla da temas halindeyiz. Henüz çok yeni olduğumuz için katılmak isteyenlerle sözlü olarak iletişime geçtik; en kısa sürede üye kayıtlarına başlayacağız" dedi.

TANINMIŞ İSİMLER DE VAR

Ünal şunları kaydetti; "Daha sendikamızı duyuralı 3 gün oldu. Taksim'de bir merkez kurduk. En kısa zamanda da üye kayıtlarımıza başlayacağız. Kurucuları arasında Vural Ergül ve Bedii Yarayıcı gibi isimler var. Onun haricinde genellikle genç avukatlar yer alıyor. 25-35 yaş arasındaki avukat arkadaşlar. Bir aidat miktarı belirledik ama bu simgesel birşey, gelirin yüzde1'i şeklinde. Tüzüğümüzde de bu şekilde yer alıyor. 6 ay içinde genel kurulumuzu yapacağız. Genel kuruldan sonra bu miktar değiştirilebilir. Aylık 10 lira gibi cüzi bir rakam olabilir. Bütün meslektaşlara sendikaya katılma çağrısı yapıyorum. Sayımız 400'ü aştığında şubelerimizi açmaya başlayacağız. Mersin, Adana, Antalya ve diğer bir çok ilden tebrik ve destek telefonları alıyoruz. "

MEHMET ALİ AY - HUKUKİ HABER