Ankara’da 21 Nisan’da yapılan Hakim ve Savcılık sınavının mülakatında, Cumhurbaşkanına ve sınav heyetine yönelik söylediği sözler nedeniyle avukat Umut Kılıç tutuklanmıştı. Ankara Barosu’na mensup çok sayıda avukat Ankara Adliyesinde, tutuklama kararı veren Ankara 4. Sulh Ceza Hakiminin odasının önünde eylem yapmıştı.

ÇALIŞMA HÜRRİYETİ İHLAL SUÇLAMASI

Bu eylem nedeniyle savcılık “Çalışma hürriyetinin ihlal” suçlamasında bulunarak eyleme katılan 10 avukatı şüpheli olarak ifadeye çağırdı. Soruşturma dosyasında yer alan Görgü Tespit Tutanağında, eylem yapan avukatların, Umut Kılıç’ın tutuklamasına ilişkin karara imza atan Ankara 4. Sulh Ceza Mahkemesi Hakimi Ramazan Kanmaz’a dilekçe vermek için geldikleri belirtilerek, şöyle denildi:

DUVARA YAZI YAZDILAR

“Hakim yerinden bulamadıklarından slogan atarak protesto eyleminde bulunmuşlar, eylem sırasında hakimin odasının duvarına yazı yazıldığı bildirilmesi üzerine olay yerine gidilmiştir. Eylemcilerin ayrıldığı görülmüş ve yapılan görgü tespitte, olayın olduğu yerde kapının girişine göre sol tarafından bulunan isimliğin üzerine mavi kalemle ‘Recep Tayyip (H)’, isimliğin altına (krem renkli duvara), kırmızı kalemle ‘Umut Kılıç yalnız değildir’, ‘Biz de faşiste faşist derler’ en alta mavi kalemle ‘Hırsıza da hırsız’ şeklinde yazılar görülmüş başkaca herhangi bir tahribatın olmadığı tespit edilmiştir.” 


Mesut Hasan BENLİ / Hürriyet