Biz duruşmalara girmek istiyoruz, karar istiyoruz diyen Bozkurti tepkisini sosyal medya hesabında şöyle gösterdi

"AVUKATLAR GÖREVLERİNİN BAŞINDADIR VE DURUŞMA BEKLEMEKTEDİR. ADLİYELERDE NEDEN HAKİM OLMADIĞI, NEDEN MAZERET DİLEKÇESİ İSTENİLDİĞİ VE MÜSTEMİR YETKİNİN ANLAMI BAKANLIK TARAFINDAN HALKA AÇIKLANSIN!

Adliyelerde avukatlar sabahtan bu yana duruşmaya girmeye çalışıyorlar.

Ben Aydın Barosu Başkanı olarak şu anda Kuşadası'nda halen bu duruma tanıklık ediyorum. Adalet Sarayları'nda hakim yok, duruşma yok, karar yok. Adalet Bakanlığı ve HSYK'ya sesleniyorum:


Eğer adliyeleri duruşmalara kapattıysanız ilan edin. Kapalıyız deyin...

Niyazi Yıldırım Gençosmanoğlu'nun dörtlüğünü de kaldırın atın adliyelerden. Burada İstanbul'dan ve başka uzak illerden gelen avukatlara kalemlerde "mazeret dilekçesi" verin deniliyor.



Ülkenin her yanında avukatlardan mazeret istendiği bilgisi geliyor. Oysa biz avukatların mazereti yok.

Sizin ise iş yapmaya niyetiniz yok...

Biz duruşmalara girmek istiyoruz, karar istiyoruz, adalet istiyoruz. Halkın adalete erişebilmesini istiyoruz. Adalet Bakanlığı ve adliyeler bakkal dükkanı mı ki "yağ kalmadı, şeker yok, bugün gelmez" misali "hakim yok" diyebiliyorsunuz.

Çıkın televizyonlarınıza anlatın haydi insanlara; müstemir yetki ne demek, karar çıkmaz ne demek...

Avukatlarınızdan mazeret istiyoruz deyin. Sonra beni de çıkarın; bugün meslektaşıma müvekkilinin gönderdiği mesajı okuyayım size halkın önünde. "Ne mazeretiniz var ki sizin, hiç bir şey anlamadım sayın avukatım" diyor. Anladınız mı sayın bakan. Anlamadınız..."

hukukihaber.net