Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, avukatlar ve noterlere yeşil pasaport hakkı tanınmamasını doğru bulmadığını belirterek "Bakan olarak noterlerimiz bakımından da avukatlarımız bakımından da bu konunun takipçisi olacağım" dedi.

TBMM Genel Kurulu'nda yargı paketi olarak bilinen Türk Ceza Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nın görüşmelerinde milletvekillerinin soru ve eleştirilerini yanıtlayan Bozdağ'dan noterler ile avukatları, "yeşil pasaport" alma hakkı konusunda umutlandıracak bir açıklama geldi. Görüşmeler sırasında eşinin de noter olduğunu belirten CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, noterler ve avukatlara yeşil pasaport hakkı verilmemesini eleştirdi. Bayraktutan, "Bakın, devletin en güvendiği memurudur noter, devlet hiçbir memuruna bu şekilde mührünü vermiyor. Dışişleri Bakanlığı'nı niye ikna edemiyor Adalet Bakanlığı? Bizler de bu konuda girişimde bulunduk. Noterler Birliğiyle ben bağlantı halindeyim. Bu konuda bir açıklama yapar mısınız?" dedi.

'Takipçisi olacağım'

Bozdağ da, "Sayın Bayraktutan'ın dediğine aynen katılıyorum. Ben Bakan olarak bunun olumlu neticelenmesi için noterlerimiz bakımından da, avukatlarımız bakımından da çalışacağımı bilmenizi isterim. Çünkü bu Pasaport Kanunu'ndan kaynaklanıyor. Ama onu ayrı bakanlık takip ediyor. Fakat, ben de Bakan olarak bu konuda olumlu bir noktaya gitmesi için takip edeceğim" şeklinde konuştu.