Avrasya Hukuk ve Demokrasi Derneği Başkanı Mehmet Turcan, "Türkiye Barolar Birliği seçim sisteminin daha demokratik, tüm baroların temsilini arttıran bir delege sistemi ile değişikliğe gidilmesi zaruridir" dedi.

Avukat Mehmet Turcan, yaptığı açıklamada, adli yıl açılış töreninde çoğulculuk ile çoğunlukcu yönetim tartışmasını anımsattı. Çoğulcu yaklaşımın talebinin sadece irade için yapılmaması, tüm kurumların bu şekilde yönetilmesi gerektiğini vurgulayan Turcan, şöyle devam etti. "Ülkemizde adalet demokrasi çoğunluk ve çoğulculuğun tartışıldığı bir dönemde yeni bir adli döneme girmiş bulunmaktayız. Hedef ve hedeflenen demokrasi, katılım ise bunu bütün alanlarda tartışmamız gerekmektedir. Adli yıl açılış konuşmalarında çoğulculuktan bahsedilirken, sadece idarenin iktidarın çoğulcu yaklaşımının yeterli olamayacağı, aynı zamanda bütün kurumların işleyiş ve tercihlerinde demokratik davranmaları gerektiği açıktır. Türkiye Barolar Birliği seçim sisteminin, baroların delege sayılarının oransal olarak birçok baroyu temsil dışı bırakacak bir sistem olduğun aşikârken, çoğulculuktan bahsetmenin mümkün olmadığı açıktır."

Adalet Bakanı Sadullah Ergin'in Türkiye Barolar Birliği'nin seçim sistemine ilişkin eleştirilerini yerinde bulan Turcan, "Adalet Bakanı'nın bahsettiği, Türkiye Barolar Birliği seçim sisteminin daha demokratik, tüm baroların temsilini arttıran bir delege sistemi ile değişikliğe gidilmesi zaruridir.Ayrıca bu ülkede iktidarın demokratik çoğulcu davranmasını isterken bütün kurumların birliklerin bu konuda hangi noktada oldukları özeleştirisini yapabilmeleri gerekmektedir. Avrasya Hukuk Ve Demokrasi Derneği olarak ülkemizde demokrasinin evrensel standartlarda bir demokrasi olması dileklerimizle tüm hukuk camiasının yeni adli yılını tebrik ederiz" diye konuştu.


==> Sadullah Ergin'nden Feyzioğlu'na cevap


==> Feyzioğlu: Direnme gücü diliyorum