Balıkesir Barosu Başkanı Yaşar Meyvacı, İstanbul Çağlayan Adliyesi'nde avukatların meslek onuruyla oynandığını söyledi. Meyvacı, "Hukukun ve hukukçuların sessiz kaldığı yerde şiddetin egemen olacağı asla unutulmamalıdır" dedi.

Balıkesir Barosu'na kayıtlı avukatlar, bugün Adliye Sarayı'nın önünde toplanarak dün Çağlayan Adliyesi'nde meydana gelen olayları protesto etti. Avukatların İstanbul Taksim Gezi Parkı'ndaki olaylara ilişkin tepkileri ortaya koymak isterken özel güvenlik güçleri ve çevik kuvvet tarafından yerlerde sürüklendiğini, kelepçelendiğini, yaka paça otobüslere götürüldüğünü anımsatan Yaşar Meyvacı, şunları söyledi:

"Biz avukatlar haksızlığa uğrayanın, mağdurun yanında yer alan bir mesleğin mensuplarıyız. Bizim olmadığımız, sustuğumuz ve susturulduğumuz yerde adaletten söz edilemez. Hukukun ve hukukçuların sessiz kaldığı yerde şiddetin egemen olacağı asla unutulmamalıdır. Adliyeler bizim çalışma sahamızdır. Çalışma sahamızda sırtında cübbesi olan avukatların şiddet ve zor kullanılarak derdest edilmesi meslek onurumuzla oynamaktır. Sorumluluğumuzun bilincindeyiz. İnsanın olduğu her yerde, her durumda insan haklarına sahip çıkmak kararlılığımızdan asla vazgeçmeyeceğiz. Meslektaşlarımızın dün Çağlayan Adliyesi'nde gördükleri şiddeti ve aşağılamayı tüm gücümüzle kınıyor, meslektaşlarımızı asla yalnız bırakmama, onlara sahip çıkma kararlılığımızı duyuruyoruz."

Yaklaşık 200 avukatın katıldığı protesto eylemi alkışlarla sona erdi.