Bursa Barosu, özellikle Bursa'da son 4 ayda 4 avukata saldırı olayının ardından, savunma ve dolaylı olarak yargı güvenliğine dikkat çekmek amacıyla yürüyüş eylemi yaptı.

Bursa Barosu Başkanı Av. Gürkan Altun, bugün (3 Kasım 2017 Cuma), zorunlu müdafilik dışında duruşmalara girmeyeceklerini, saat 11.30'da da Bursa Adalet Sarayı önünden Kent Meydanı'na kadar yürüyeceklerini açıklamıştı. Altun şunları söyledi:

"Avukatlara yönelik saldırılar her geçen gün artıyor ve meslektaşlarımızın görev yaptıkları yerlerde güven ortamı giderek tükeniyor. Yargının olmazsa olmazı savunmanın, dolayısıyla yargının gördüğü zararın boyutları da telafisi imkansız boyutlara ulaştı. Kamuoyunda farkındalık yaratmak, duyarlılığı artırmak amacıyla 3 Kasım 2017 Cuma günü saat 09.30'dan itibaren Bursa Adalet Sarayı önünde 'Duruşmalara Girmiyoruz' sloganı ile eylem yapacağız. Saat 11.30'da da Bursa Adalet Sarayı önünden başlayarak Kent Meydanı'nda yapılacak basın açıklaması ile sonlandırılacak bir yürüyüş gerçekleştireceğiz. Meslektaşlarımız yürüyüşe cübbeleriyle katılacaklardır."

Bursa'da avukatlar, yine savunmanın yaşadığı sorunlara dikkat çekmek amacıyla 2012 yılında da duruşmalara girmeme eylemi yapmışlardı.