Son günlerde hak aramının suç olduğu ülkemizde avukatlara karşı bir ötekileştirme isteği orataya çıktı. Bu durumdan şikayetçi olduklarını belirten Avukat Mehmet Yıldırım Konya Barosu önünde açıklamalarda bulundu.

Avukatları sindirme, ezme, ötekileştirme isteği moda olduğunu söyleyen Mehmet Yıldırım, "Avukatlık mesleği ve savunma hakkı kutsaldır, herkese lazımdır. Şiir okuduğu için cezaevine girene de lazımdır, hırsız için de lazımdır. Hırsızı yakalan polis içinde lazımdır. Bu gün bu hukuksuzlukları yapanlar, hukuku sıfırlayan, hukuku bir takım muktedirlerin sopası haline getirenlere de yarın mutlaka avukat lazım olacaktır" ifadelerini kullandı.

Yıldırım, "Konya da yürütülen bir soruşturma dosyasında; müvekkillerimiz aleyhine yapılan hukuksuzlukları önlemek adına giriştiğimiz hak arama faaliyetleri suç sayılmaktadır.  Bu manada soruşturma dosyasındaki şüphelilerden Polis eski Müdürü Mehmet Erikoğlu vekili Av.Mehmet Yıldırım hakkında görevi kötüye kullanmak iddiası ile Konya Valiliği suç duyurusunda bulunmuştur.
 
Bu suç duyurusu alenen avukatlık faaliyetini icra etmekten yıldırmaya yönelik bir harekettir. Avukatlık Kanununa göre;  müvekkilinin tüm yasal haklarını etkili şekilde savunmak, lehine olan tüm delilleri toplamak sağlıklı bir yargılamanın temini için gayret göstermek bir avukatın en tabi görevi ve hakkıdır.
 
Bu sebeple bu hakkın engellenmesi amacına yönelik yapılan şikayet sebebi ile avukat Mehmet Yıldırım kendisi hakkında şikayette bulunan vali yardımcısı ve emniyet görevlisi hakkında suç duyurusunda bulunmuştur" dedi.

HİÇ BİR BASKI VE TEHDİT BİZİ YILDIRAMAZ

Aynı dosyada verdiği kararda avukatları töhmet altında bırakan ifadeleri sebebiyle Sulh Ceza hakiminin şikayet edildiğini vurgulayan Yıldırım, "Bu şikayet dilekçesini vermek için giden, polis eski Müdürü Anadolu Atayün vekili Av. Süleyman Küçüksucu’nun fiziki olarak üstü aranmıştır. Üstelik yasaya aykırı olduğunu söylemesine rağmen bu arama bizzat Başsavcılık özel kaleminde gerçekleşmiştir. Bu durum sonucunda suç duyurusunda bulunulmuştur.
 
Bu vesileyle biz avukatlar mesleğin bize yüklediği sorumluluk bilinciyle hareket etmeye devam edeceğiz. Bu yolda hiçbir baskı ve tehdit bizi yıldırmayacaktır. Haklı davamızda sonuna kadar sebat edeceğiz" diyerek sözlerini tamamladı.



HABER: EMRE ERDUR-FATİH SANCAR - mikrofonhaber.com