HAKKI KURBAN

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Soma'daki maden faciasından önce 12 baro başkanıyla bir araya geldi. Erdoğan, tek tek baro başkanlarından, Avukatlık Kanunu'nda yapılacak düzenleme hakkındaki görüşlerini dinledi.

TBB'Yİ ETKİLEYEBİLİR: Hükümet, gelecek hafta yapılacak ilk Bakanlar Kurulu'nda, 45 yıllık Avukatlık Yasası'nda yapılması planlanan değişiklikleri gözden geçirecek. Türkiye Barolar Birliğ'yle ilgili hükümlerde değişiklik yapılıp yapılmayacağı, son değerlendirmelerle netleşecek.

O SÜRE DEĞİŞECEK Mİ: Taslağın Geçici 4. maddesinde, "Kanun yürürlüğe girdiği tarihten sonra yapılacak ilk baro seçimlerinin 2016'nın ekiminde; TBB seçimlerinin ise 2017'nin mayıs ayının ilk haftasında yapılması öngörülmektedir" ifadesi yer alıyor. Bu maddenin değiştirilerek seçimi yenilenebileceği ifade ediliyor.

YENİ DÖNEM: Taslak, baro başkanının görev süresini iki yıldan dört yıla çıkarıyor. Baro başkanının, levhada yazılı ve avukatlıkta en az 10 yıl kıdemli avukatlar arasından gizli oyla seçileceği taslakta yer alıyor. Barolar Birliği'nin en yüksek organı durumundaki Genel Kurul'daki üye sayıları yeniden belirlendiğinden dengelerin de değişebileceği ifade ediliyor. (Akşam)

TBB'nin Avukatlık Kanunu Taslağı Hakkındaki Görüş Yazısı şöyle;