Sakarya’nın birçok yerinde yapılan kamulaştırma uygulamaları nedeniyle köylere ve mahallelere giderek çıkar karşılığı aracılık yapan kişilerle ilgili Sakarya Barosu harekete geçti. Düzenlenen toplantılara ani baskınlar yapan Av. Zafer Kazan ve Yönetim Kurulu, tüm baroları bu konuda dikkatli olmaya davet etti.

İşte Sakarya Barosu Başkanı Av. Zafer Kazan’ın Hukuki Haber’e özel açıklamaları


AVUKAT, BÜROSUNDA DANIŞMANLIK HİZMETİ VERİR


Bir avukat, bürosunda danışmanlık hizmeti verir. İnsanlar avukata bürosuna giderek danışır. Avukatlık kanununda çağrı üzerine danışmanlık diye bir şey var ancak bu maalesef iş takipçiliğine dönüşüyor. Avukatlık meslek ilkelerine yakışmayacak şekilde iş takipçiliğine dönmeye başladı.


AVUKATLIK MESLEĞİNE YAKIŞMAZ


Avukat bir çağrı üzerine bu maddeyi kullanarak kahvelerde umuma açık yerlerde toplantı planlıyorlar, düzenliyorlar. Bu hakkın kötüye kullanılması. Bir avukat önemli bir konuda danışmanlık hizmeti vermeye gidebilir ama ‘iş toplamaya, haksız rekabete varacak şekilde diğer meslektaşlarını, meslek ilkelerini ve itibarının yok edici şekilde kahvelere gidip ‘biz bu işi en iyi yaparız çok güzel yaparız davalarınızı kesin kazanırız’ söylemlerinde bulunması ne avukatlık mesleğine yakışır ne de ahlaka yakışır.


BUNA MÜSAADE ETMEYECEĞİZ


Bu yanlış bir şey. Biz buna müsaade etmeyeceğiz. Şunu da söyleyeyim çıkar karşılığı bu insanları bu kahveyi toplayan birisi var. İstanbul’dan birisi geliyor hiç tanımadığı bir kahvede çevresinde 40 - 50 kişi toplanmış ‘biz bu işin uzmanıyız, kesin kazanırız diye vekâletinizi bize verin diyorlar.  Yani burada avukatla vatandaş arasında temas kuran birisi var. Bu durum Avukatlık Kanunu 48. maddesine göre suç. Ama bu hem avukat için hem de aracı için suç.


AVUKATLIĞIN SAYGINLIĞINI ORTADAN KALDIRIYORLAR


Bu davalar genellikle kamulaştırma davası. Avukatlığın saygınlığını düşürecek bir tahkimat olduğu için  biz buna burada fırsat vermeyeceğiz. Bunlar bu mesleğin saygınlığını ortadan kaldırıyor. Toplum nazarındaki itibarını yok ediyor. Kapıdan satış elemanlarına dönüşüyor meslek. Tahammül edemeyeceğimiz bir durum. Avukatlığı bu duruma düşürmek doğru bir şey mi? Biz buna nasıl müsaade edelim!


AVUKATLIK MESLEĞİNİ İTİBARSIZLAŞTIRMAK İSTEYENLERE GÖZ AÇTIRMAYACAĞIZ

Biz, baro olarak mesleğin saygınlığını ve itibarını korumak zorundayız. Kimse avukatlığını toplumda böyle bir duruma düşüremez, Böyle bir yola gidemez bizim için avukat ister dışardan gelsin ister Sakarya Barosu’ndan olsun nereden gelirse gelsin hangi barodan olursa olsun bu çantacı avukatlara müsaade etmeyeceğiz. Avukatlık mesleğini itibarsızlaştırmak isteyenlere göz açtırmayacağız.



>> BARODAN BİR BASKIN DAHA; BU DEFA BİR AVUKAT YAKALANDI!

TÜM BAROLARA SESLENİYORUM

Baskınlar devam edecek. Her türlü ihbarı değerlendireceğiz. Bizim burada ilgili bir ekibimiz var. Buradan İstanbul Barosu avukatlarına sesleniyorum. Bildikleri Sakarya'ya gelen avukat varsa söylesinler. Hatta aynı şeyi Türkiye genelinde de yapalım. Buradan tüm baro başkanlarına sesleniyorum. Avukatlığı çantacılık pozisyonuna düşüren, bu mesleğin yüzkarası insanlara müsaade etmeyelim. Bu mesleğin itibarini korumak bütün baro başkanları dahil hepimizin görevi. Elbirliğiyle bu işe son verelim.

Hukuki Haber - ÖZEL

>> SAKARYA BAROSU’NDAN BASKIN!