GÖKMENOĞLU’NDAN ÖZEL’E TEŞEKKÜR
Buluşmanın açış konuşmasını yapan Isparta Barosu Başkanı Av.Gökmen Hakkı Gökmenoğlu, Özel’in kendilerine her zaman destek olduğunu belirterek, kendisine teşekkür etti. Gökmenoğlu, şunları söyledi: “Recep ağabeyimizin baromuzdan bir milletvekili olarak bizi mecliste temsil etmesi çok mutlu etti. 1958 yılında kurulmuş Isparta Barosu’nun hiçbir hizmet binası yoktu. Yaklaşık 5-6 yıl önce sayın vekilimize bu konuyu izah ettiğimizde Hafız Demiralay Konağı’nın üzerine düştü. O dönemde çok büyük çalışmalar yapıldı. İl Genel Meclisi’nden bu konağın baroya tahsis edilmesi çok büyük bir başarıydı.Bu bina üniversitenin elinde ve kullanılmıyordu.

ÖZEL SAYESİNDE ADLİYE SARAYI’NDA ODAMIZ OLDU

Yeni Adliye’de Baromuza tahsis edilmiş odalarımız var. Her Adliye Sarayı’nda böyle değil. Sayın vekilimizin hukukçu ve baromuzun mensubu olmasına buna katkısı oldu. Adliye Sarayı’nın projesinde buralar Isparta Barosu’nun diye tescil ettirdi. Böyle olmasaydı belki bize hiç oda verilmezdi.Kendisini teşekkür ediyoruz.
KENDİSİYLE GURUR DUYUYORUZ
Kendisi 3 dönemdir milletvekilimiz. Onun dışında da 1998-2002 arasında Isparta Barosu’nda yönetim kurulu üyesi olarak çalıştı.Kendisiyle gurur duyuyoruz. Isparta Barosu mensuplarını mecliste çok iyi şekilde temsil etti.”
KEDİ GİBİ 4 AYAK ÜSTÜNE DÜŞTÜN DEDİLER
Milletvekili Recep Özel ise stajyer genç avukatlara mesleğe nasıl başladığını anlattı. Marmara Üniversitesi’nden mezun olduktan sonra 1992’de Isparta’da avukatlık bürosu açtığını belirten Özel, “Meslekte üstat değilim. 25 yılımı doldurdum ama bunun yarısından fazlası siyasette geçti.1992’den 2001’e kadar Isparta Barosu’na kayıtlı serbest avukat olarak çalıştım.Şuanda da kaydım devam ediyor. 2000 yılında askere gittim. 10 yıl askerden kaçtım. Askerlik sorununuz varsa halledin. Eğer 2001 yılında bedelli askerlik çıkmasaydı, ben 2001’de partimin il başkanı, 2002’de de milletvekili seçildim.Bedelli çıkmasaydı milletvekili olamayacaktım. Arkadaşlarım o dönemde kedi gibi dört ayak üstüne düştün dediler” dedi.

AVUKAT SAYIMIZ ASLINDA ÇOK DEĞİL
Genç avukatlara seslenen Recep Özel, hiçbir zaman avukat sayısı artıyor diye bir endişeye kapılmamaları gerektiğini önerdi. Türkiye’de Hukuk Fakültesi sayısının 100’ü bulduğunu kaydeden Özel, şunları söyledi:“Isparta’da 82, Türkiye’de de şuanda 10 bin civarında stajyer avukat var. NewYork’ta Baroyu ziyaret ettik. Oradaki avukat sayısını nüfusa vurduğumuzda biz o sayıyı yakalayamıyoruz. Avukat sayımız aslında çok değil. Ülkemizde kişi başına düşen milli gelir arttıkça avukat sayısının artmasında problem yok.
ECZACILAR 1 GÜNDE KANUNLARINI ÇIKARTIYOR AMA AVUKATLAR ÇIKARTAMIYOR
Şuanda Meclisin yüzde 30-40’ı hukukçu, ama kendilerine yarayacak bir yasa konusunda başarılı değiller, değiliz. Eczacılar kendi meslekleriyle ilgili yasayı getirip 1 günde uzlaşıp çıkarabiliyorlar ama biz 1969 yılında çıkmış olan avukatlık kanuna halen daha mahkumuz. Bunun çeşitli sebepleri var.  Barolar Birliği’ne herzaman söylediğimiz; ideolojik takılmayın. Avukatların karşılaştıkları problemleri çözecek yasayı getirin dememize rağmen buna pek sıcak yaklaşılmadı.2002’de Cemil Çiçek Adalet Bakanımızdı. O dönemde Barolar Birliği başkanına açık çek vermiş ve getirin hiç okumadan yasanızı getireceğiz demişti. Ama bu gelmedi. Acilen buna bir ihtiyaç var. Bir mimarın bir projede imzası gerekiyorsa avukatların da yazdığı dilekçeler de imzasının olması gerekiyor.Biz hukukçuysak diğer meslek grupları bunu nasıl zorunlu hale getirdiyse biz de yapmalıyız.”
Özel’in konuşmasının ardından program soru cevap şeklinde sona erdi.

(Kaynak: Bomba32 / Isparta)