AYM’nin dün sitesine koyduğu duyuruda ise şöyle denildi: “Anayasa’nın 153. maddesinin birinci fıkrasında, ‘İptal kararları gerekçesi yazılmadan açıklanamaz.’ hükmü yer almaktadır. Bu nedenle, mahkememizin iptal kararları gerekçesi yazılmadan açıklanmayacaktır. Kararlarımızın gerekçeleri ile birlikte en kısa sürede açıklanmasına yönelik gerekli tedbirler de alınmıştır.”

Duyuruda gerekçeli kararların en kısa sürede açıklanmasına yönelik tedbirlerin alındığı belirtilse de, bu sürenin ne kadar olacağı, iptal kararı verilen yasal düzenlemelerin ardından bu kararları uygulamakla görevli olan organların nasıl bilgilendirileceği merak konusu oldu.

Anayasa'nın 153.maddesi şu hükümleri içeriyor:

"Anayasa Mahkemesi'nin kararları kesindir. İptal kararları gerekçesi yazılmadan açıklanamaz. Anayasa Mahkemesi bir kanun veya kanun hükmünde kararnamenin tamamını veya bir hükmünü iptal ederken, kanun koyucu gibi hareketle, yeni bir uygulamaya yol açacak biçimde hüküm tesis edemez.

Kanun, kanun hükmünde kararname veya Türkiye Büyük Millet Meclisi içtüzüğü yada bunların hükümleri, iptal kararlarının Resmi Gazetede yayımlandığı tarihte yürürlükten kalkar. Gereken hallerde Anayasa Mahkemesi iptal hükmünün yürürlüğe gireceği tarihi ayrıca kararlaştırabilir. Bu tarih, kararın Resmi Gazetede yayımlandığı günden başlayarak bir yılı geçemez.

İptal kararının yürürlüğe girişinin ertelendigi durumlarda, Türkiye Büyük Millet Meclisi, iptal kararının ortaya çıkardığı hukuki boşluğu dolduracak kanun tasarı veya teklifini öncelikle görüşüp karara bağlar.

Anayasa Mahkemesi kararları Resmi Gazetede hemen yayımlanır ve yasama, yürütme ve yargı organlarını, idare makamlarını, gerçek ve tüzel kişileri bağlar."