‘AZİL GELDİ’

Olayı aktaran avukat Necip Şenel şöyle konuştu; ‘Müvekkilden azil geldi. Sebebi dosyası uzamış. 15 Temmuz öncesi açıp yaklaşık bir tarih söylemiştik ama malum şartlar. Kendisine sürekli izah ediyoruz.

‘AZLİ MESLEKTAŞIM GÖNDERTMİŞ!’

Ancak avukat meslektaşın biri devreye girip azli göndertmiş, numarasını verdi aradım, neden yaptın böyle bir şey dedim. “Dosyayı hatırlamıyorum” dedi. Önce “Yüzlerce dosyam var” dedi.  Sonra ben her dosyamı hatırlarım zorlarsanız siz de hatırlarsınız dedim. Hatırladı. 

‘KUSUR MU GÖRDÜNÜZ’

Bir avukat kusurumu gördünüz, doğrudan azlettirmişiniz dedim. “Dosya uzun sürmüş” dedi. (1,5 yıl ) Ceza dosyası içinde ve ATK dan rapor bekleniyor. Ben de sizin dosyalara bakacağım hangisi ne kadar sürüyor dedim. Bu meslek etiği ahlaki ile bağdaşır mı dedim. “Müvekkiliniz azletti, benimle ilgisi yok” dedi. Elbette o azletti ama siz görüşmeye gitmişsiniz dedim. (Sonra kem kum hebele hubele…)

‘HER GÜN DOSYA GELİYOR’

Olaya ilişkin öz eleştiri de bulunan avukat Şenel ‘Bana her gün en az bir tane başka avukatın dosyası geliyor. Çoğuna bakmıyorum bile bazen gerçek avukat hatası olduğunu düşündüğüm dosyalar oluyor. Onlara da avukatınla konuş rızasını al gel diyorum. Yarım dosya almamaya çalışıyorum.’

‘KENDİ ÇÜRÜKLERİMİZİ…’

‘Hep hakimi savcıyı kalemi eleştiriyoruz sanılmasın ama kendi çürüklerimizi ayıklamadan konuşmalarımızın hepsi boşa. Benim kusurum hatam yanlışım yok mu? Elbette var daha çok bilmek için daha çok okuyup daha çok geziyorum, daha ahlaklı olmak için kendimi geliştirmeye ve iyilik öğrenmeye çalışıyorum. Yazık hepimize yazık.’ şeklinde konuştu.

Olayı Facebook 'Avukat-Hakim-Savcı Tüm Hukukçular Omuz Omuza!' grubu üzerinden duyuran Şenel’in paylaşımına meslektaşları da;

- "Yazık ki insanların saflığını kullanıp kandıran bu tür meslektaş (demeye dilim varmıyor) lar var."

- "Meslek etiği üst kuruluşun eliyle düzelecek gibi değil. Zaten yöneticilerin de bunu kafaya taktıklarını düşünmüyorum. Burada biz avukatlar fert fert bu etiği oluşturmaya çalışacağız. Her dosyası elinden alınmış avukat sizin gibi arasa karşı tarafı böyle yerin dibine sokacak ki bu iş olabilsin başka da bir çare görünmüyor."

- "Kişisel olarak kendimize karşı mesleki sorumluluğumuzu da sorgulamak ve korumaya yönelik önlem almak gerek..."

- "Eskiden "mesleki dayanışma" vardı.. şimdilerde "mesleki rekabet" oldu... hepimiz insanız elbette hatamız olur ama bu kadarına pes..... o meslektaş elbetteki herşeyin farkında davayı kısa sürede kendisi de bitiremeyecek....ama insanoğlu işte... kendi başarısı olmayınca başkasının altını oyarak birşeyler yapmaya çalışıyor..." diyerek tepkilerini ortaya koydu. (hukukihaber.net)