10 Şubat 2018 tarihinde Hatay'da toplanan ve Türkiye Barolar Birliği'nin  eşit kurucularından olan Adana Barosu, Antalya Barosu, Bursa Barosu,  Gaziantep Barosu, Hatay Barosu ve Sakarya Barosu Başkanları olarak,  tarihe not düşülmesi için bir kez daha ifade ediyoruz:

Bugün Türkiye Barolar Birliği tarafından basına ve kamuoyuna duyurulan olağanüstü toplantı çağrısını destekliyoruz ve hep birlikte orada olacağız.

Yaşanan süreç, genel geçer sözlerle, tavırlarla geçiştirilemeyecek kadar ciddi, önemli, ağır ve karanlıktır. Ülkemiz, yurttaşımız ve mesleğimiz adına yaşamsal öneme sahiptir.

Kim olduğumuzun ve tarihsel sorumluluğumuzun bilinciyle bilinmesini istiyoruz ki;

Türkiye Barolar Birliği’nin, Baroların ve Türkiye'nin tüm avukatlarının katılımıyla yapılacak 24 Şubattaki toplantıda  sözün eyleme dönüşünü konuşacağız. Bizim üzerimizden Türkiye Cumhuriyeti'yle hesaplaşma siyasetini boşa çıkaracağız.

Anti-demokratik yargı yaratıp, savunmanın temsilcisi biz avukatları da siyasi otoriteye bağlamak isteyenler de bilsin ki ; hukuk devletinden ve hukukun üstünlüğünden hiçbir durumda ve koşulda vazgeçmeyeceğimizi tarihe kazıyacağız.

Birileri “Türkiye'de yargı yoktur.” algısı oluşturmak isteyebilir; ama, bizim için bağımsız ve tarafsız yargı, özgür Barolar ve Özgür Türkiye Barolar Birliği 'Adaletin' yaşama geçmesi için her şeydir!

Türkiye Cumhuriyeti’nin demokratik, laik ve sosyal bir Hukuk Devleti olması için geçmiş dönemlerde avukatlar (12 Eylül cuntacılarının İstanbul Barosu'nun kapısına mühür vurarak, Başkanımız Av. Orhan Adli Apaydın'ı tutuklaması gibi) bedel ödedi; bizler de her türlü bedeli ödemeye hazırız!

Kamuoyuna saygı ile sunarız.

Av. Veli KÜÇÜK

Adana Barosu Başkanı

Av. Ekrem DÖNMEZ

Hatay Barosu Başkanı

Av. Gürkan ALTUN

Bursa Barosu Başkanı

Av. Polat BALKAN

Antalya Barosu Başkanı

Av. İskender KAHRAMAN

Gaziantep Barosu Başkanı

Av. Zafer KAZAN

Sakarya Barosu Başkanı