Bakırköy Adalet Sarayı'na gelen Topluyıldız, eski Başsavcı Selami Hatipoğlu'ndan görevi devraldı.

Adliyenin atrium alanında yapılan devir teslim töreninde, Bakırköy Adalet Komisyonu Başkanı Recep Karaman ve eski Başsavcı Hatipoğlu, Başsavcı Topluyıldız'a çiçek takdim ederek hayırlı olsun dileklerinde bulundu.

Başsavcı Topluyıldız da Hatipoğlu'na çiçek ile hizmetlerinden dolayı plaket verdi.

Eski Başsavcı Selami Hatipoğlu, burada yaptığı konuşmada, adliye ve cezaevi çalışanlarıyla yaklaşık 3,5 yıl beraber çalıştığını belirterek, ''Çok güzel günler geçirdik. Sıkıntılı dönemlerde yardımcı olan başsavcıvekillerimiz, savcılarımız, personelimiz ve cezaevi çalışanlarımıza müteşekkirim. Biz iyi bir ekiptik. Bu bir görevdir. Bugün bu görevi tamamlamanın bu şekilde buradan ayrılmanın mutluluğunu yaşıyorum. Aynı zamanda genç, dinamik bir başsavcıya görevimi devretmenin mutluluğunu yaşıyorum.'' dedi.

Bu meslekte 21 yıl başsavcılık yaptığını, kısmetinde bundan sonra hakim olarak çalışmak olduğunu söyleyen Hatipoğlu, bütün meslektaşlarına teşekkür ederek, hakkını helal etti.

Başsavcı Sırrı Topluyıldız da Hatipoğlu'na teşekkür ederek, ''Bundan sonraki meslek hayatında, özel yaşamında Rabbim hep güzellikler versin ona. Biz de bundan sonra inşallah başsavcımın desteğiyle, sizlerle birlikte güzel şeyler yapacağız. Ben de hepinizin desteğini bekliyorum. Kurumsal olarak güzel şeylere imza atacağımızı düşünüyorum. Hepinize saygılarımı sunuyorum.'' diye konuştu.

Konuşmaların ardından, Başsavcı Topluyıldız, başsavcıvekilleri, savcılar, hakimler, adliye çalışanları, Hatipoğlu'nu aracına kadar eşlik ederek uğurladı.

HSK'nın 3 Temmuz'da yayımladığı kararnameyle İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcıvekili Sırrı Topluyıldız Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığına getirilmişti. Bakırköy Cumhuriyet Başssavcısı Selami Hatipoğlu da İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi üyeliğine atanmıştı.