Karesi AVM Toplantı Salonunda yapılan Balıkesir Barosu olağan genel kurulunda mevcut yönetimin 2 yıllık mali raporu okundu. Raporun ardından Balıkesir Baro Başkanı Yaşar Meyvacı uzun bir konuşma yaptı.

Yaşar Meyvacı, Baro çalışma raporunu genel kurula sunduğu konuşmasında kendilerine verilen destek ve güven için teşekkür etti. Baro Başkanı ve başkan adayı Yaşar Meyvacı, genel kurula hitaben şunları söyledi:

"Görev yaptığımız sürece Balıkesir Barosu Başkanlık Divanı ve yönetim kurulu olarak hep sorumluluğumuzun bilincinde olduk. Demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyetinin olmazsa olmaz niteliklerini her zaman her yerde savunduk ve asla ödün vermedik. Ulusumuzun birliğini, ülkemizin bütünlüğünü ve insanlarımızın kardeşliğini savunduk. Hukukun üstünlüğü, yargının bağımsızlığı, insan hakları ve demokrasi için onurlu bir mücadele yürüttük. Bize olan güveninizi boşa çıkarmamak için her zaman gereken özen ve titizliği göstermiş olmanın rahatlığı içerisindeyiz. Baromuzun kurucularının kutsal emanetini özenle korumaya çalışırken baromuzun kuruluş felsefesi yolumuzu aydınlattı. Duruşumuzu hiç bozmadık. Mesleğimizi, meslek alanımızı, ülkemizi ve ulusumuzu ilgilendiren tüm gelişmeleri bir hukukçu bakış açısıyla değerlendirerek tavır belirledik. Balıkesir Barosu yönetim kurulu olarak hukukun üstünlüğü ve mesleğin onurunu savunurken sizi hep yanımızda hissettik. Gelecekte de bunun böyle olacağını umuyor ve buna inanıyoruz. Bizlere Balıkesir Barosunu hizmet olanağını ve onurunu bağışladığınız için teşekkür ediyor, saygı ve sevgilerimizi sunuyoruz" dedi.

Yaşar Meyvacı'nın konuşmasının ardından Baro mali raporu genel kurula sunuldu. Çalışma Raporu ile Mali Rapor (genel bütçe, CMK bütçesi, adli yardım bütçesi, avukatlık mesleğini destekleme fonu bütçesi, vekalet pulu bütçesi ve uzlaştırıcı avukat hesabı bütçesi), Denetim Kurulu Raporu ve Disiplin Kurulu Raporu genel kurulda oy birliği ile kabul edildi. Baro genel kurulunda Divan Başkanlığına Yaşar Meyvacı'nı önerisi ve diğer adayların da desteği ile Fevzi Şen, yardımcılığına ise Tuncer Çallıoğlu getirildi. Genel kurula hitap eden Baro Başkan Adaylarından Yalçın Dereli, "Saygın Avukat, Etkin Baro" sloganı üzerine görüşlerini dile getirdi. Yalçın Dereli, baroyu daha etkin hale getirmeyi, avukatların saygınlığının korunması ve artırılması için gerekli çalışmaları yapacaklarını ifade ettiği konuşmasında yönetim kurulu ve tüm baro üyeleriyle beraber gerçekleştirmek istedikleri proje ve çalışmalarını anlattı. Baro Başkanlığına aday olan üçüncü isim Hakan Berk de, "Bağımsız Avukat, Güçlü Baro" ve "Dayanışma ve Birlik İçin Baro" sloganıyla yola çıkarak delegelerden oy istedi. Baroda bugün yapılan genel kurulun ardından yarın da seçimlere geçilecek. Seçimlerin Baronun Özel İdare iş hanındaki lokalinde yapılacağı, 09.00 - 17.00 saatleri arasında sürecek oy kullanma işleminin ardından sandıkların saat 17.00'de açılacağı bildirildi. Mevcut 795 kayıtlı üyesi bulunan Balıkesir Barosunda genel kurul heyecanı yarın yapılacak seçimlerle doruğa ulaşacak. Başkanlık için adayların ve listelerindeki avukatların üyelerle yoğun bir kulis çalışmasına girdikleri gözlendi. Baro Başkan Adayları Yaşar Meyvacı, Yalçın Dereli ve Hakan Berk birbirlerine başarı dileğinde bulundu.



İHA