Av. Mustafa Kemal GÜNGÖR

1959’da İstanbul’da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul’da tamamladı. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden 1984 yılında mezun oldu. İstanbul Barosu’nda stajını tamamlayarak 1985’de avukatlık ruhsatını aldı. Yedek Subay olarak askerliğini yaptıktan sonra 1987’de serbest avukatlığa başladı. Avukatlığının ilk yıllarından itibaren İstanbul Barosu’nun komisyon ve merkezlerinde çalıştı. 1996-1998 döneminde İstanbul Barosu Yönetim Kurulu Üyeliği, Genel Sekreterliği, Saymanlığı, 2000-2002 döneminde İstanbul Barosu Yönetim Kurulu Üyeliği yaptı. Avukat Hakları Merkezi’nin kuruluşunda yer aldı. İstanbul Barosu Staj Eğitim Merkezi’nde dersler verdi, tez danışmanlığı yaptı. İstanbul Barosu Futbol Takımı’nın ve geleneksel futbol turnuvasının kurucularından oldu. Kurulduğundan beri İstanbul Barosu Türk Sanat Müziği Korosu üyesidir. Kadıköy Hukukçular Derneği’nin çalışmalarına katıldı. Çeşitli Sivil Toplum Kuruluşu (STK) çalışmalarında aktif olarak yer aldı. Açık Sayfa Hukuk Dergisi’nin Yayın Kurulu üyeliğinde bulundu. Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Vakfı, Türkiye-Avrupa Vakfı, Cumhuriyet gazetesi imtiyaz sahibi Cumhuriyet Vakfı’nın danışma kurulu üyesi. Serbest avukatlık faaliyetine Kadıköy’de devam ediyor.


KAV Hakkında

2008’de “bürokratik değil, demokratik baro isteyen; bir avukatlık ütopyası olan, susmayı değil söylemeyi seven; barışı, adaleti, özgürlüğü ilke edinen, ‘insan doğanın sahibi değil parçasıdır’ diyen, yaşadığı şehri, ülkeyi ve torunlarının yaşayacağı gezegeni de müvekkili sayan avukatlar var. Düşünecek aklımız, söyleyecek sözümüz, dinleyecek kulağımız, anlayacak kalbimiz var…” diyerek yola çıkan KAV, İstanbul Barosu 2010 Genel Kurulu ve yönetim seçimleri için Av. Mustafa Kemal Güngör’ün başkan adaylığı ile yoluna devam ediyor.


YÖNETİM KURULU ADAYLARI

Av. Fatma Mebuse TEKAY
Av. Fuat TOPDEMİR
Av. Abdullah Nail KARAKAŞ
Av. Dr. Nihal SABAN
Av. Gülşen DENİZHAN
Av. Erdem TÜRKEKUL
Av. Vilson AKBAŞ
Av. Ahmet ÇOBAN
Av. Tora PEKİN
Av. Fatma HOŞGÖR BAKTIAYA


DİSİPLİN KURULU ADAYLARI

Av. Sebu ASLANGİL
Av. Tanju ÜNAL
Av. Emine Barış AYBAY ÖZAY
Av. Nilgün ÖZTÜRK
Av. Arin MANCA


DENETLEME KURULU ADAYLARI

Av. Figen ÖZBEK
Av. Savaş İNANDIOĞLU
Av. Gamze ERTÜRK



Daha geniş bilgi almak için tıklayınız.




Diğer aday bilgileri için TIKLAYINIZ



Sitemizde, "İstanbul Barosu Başkan adaylarından, kimi başkan olarak görmek istersiniz" Konulu anket başlatılmıştır. Ankete katılımınızı bekleriz.


www.hukukihaber.net