İzmir Barosu, ceza yargılaması alanında bir avukatın hukuki yardımından faydalanma olanağından yoksun bulunanlara avukat görevlendirilmesi yapmak amacıyla çalışmalarını sürdüren İzmir Barosu CMK Servisi'nde görev alacak olan avukatlara yönelik gerçekleştirdiği eğitimlere bir yenisini daha ekledi.

Eğitim çalışmasının açılışında konuşan İzmir Barosu Başkanı Av. Aydın Özcan bu denli yoğun bir katılımın ilk kez gerçekleştiğini ifade ederek İzmir Barosu'nun özellikle mesleğe yeni başlayan avukatların hızlı bir şekilde sisteme katılması, böylece hem mesleki gelişimlerinin hızlanması hem de ekonomik anlamda kendilerine yeter duruma gelebilmeleri için her ay aksatmadan CMK eğitimlerini yaptıklarını ifade etti.

İLKLERİ YAPTIK
Çalışmalarda gönüllü olarak eğitmenlik yapan avukatlara da teşekkür eden Av. Aydın Özcan, "göreve geldiğimiz günden itibaren meslektaşlarımızın yararına olabilecek projeler geliştirip ilkleri gerçekleştirdik" dedi.

Bu anlamda mesleğe yeni başlayan avukatlarla deneyimli avukatların CMK Servisi'nde aynı potada bulunmalarından kaynaklı şikayetleri dikkate alarak genç avukatlara pozitif ayrımcılık sağlayan bir uygulama yaptıklarını ifade eden Av. Aydın Özcan, aynı zamanda CMK taksi ile gece görevi alan avukatların evlerinden alınıp görev yerlerine götürüldüğünü sonrasında yine evlerine bırakıldıklarını söyledi. Av. Aydın Özcan bu uygulama ile aynı zamanda haksız bir rekabetin önüne geçtiklerini ifade ederek "bu uygulama özellikle genç kadın meslektaşlarımız için çok iyi oldu. Güvenlik sorunları nedeniyle gece görevi alamayan kadın meslektaşlarımız artık rahatlıkla görev alabiliyorlar" dedi.

HER ZAMAN YANINIZDAYIZ
İzmir Barosu CMK Servisi'nin gerek eğitim müfredatı gerekse uygulamalar bakımından sürekli kendini yenileyen ve geliştiren bir servis olduğunu söyleyen Av. Aydın Özcan, "göreve başladığınızda karşılaştığınız her türlü sorunda İzmir Barosu Yönetim Kurulu ve CMK Servisimiz yanınızda olacaktır. Bizleri çekinmeden arayabilirsiniz" dedi.

ÖRNEK PROJE
Yine genç avukatlar düşünülerek hayata geçirilen Genç Ofis projesinden de bahseden Av. Aydın Özcan, bir dayanışma örneği olan Genç Ofis'e genç avukatlardan daha çok ilgi beklediklerini ifade ederek bu imkana sahip olmayan çok sayıda avukat olduğu belirtti.

Göreve geldikleri günden bu yana İzmir Barosu'nun uluslararası bir baro olması gerektiğini vurguladıklarını ve bunun için de önemli adımlar attıklarını ifade eden Baro Başkanı Av. Aydın Özcan, sadece Baro'nun değil, baro üyesi avukatların da uluslararası birer avukat olmaları gerektiğini vurgulayarak bu anlamda bir yandan yabancı barolar ve üniversiteler ile teorik eğitim çalışmaları yaparken öte yandan yabancı dil kursları düzenlediklerini söyleyerek, "özellikle genç meslektaşlarımızın bu anlamda ciddi bir eğitim çalışması içinde olmaları gerekli" dedi. 17 Ocak'ta 45 kişilik bir heyetle Strasbourg'a gideceklerini ve burada Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, Avrupa Konseyi, Avrupa Parlamentosu ve Strasbourg Barosu'nu ziyaret edeceklerini sözlerine ekleyen Av. Aydın Özcan "ziyaretlerimiz sonunda da meslektaşlarımıza yönelik hazırladığımız önemli projelerimiz var" dedi.

ORTAK AKIL VURGUSU
Tüm bu çalışmaları yaparken İzmir Barosu bünyesinde bulunan yirmiyi aşkın komisyon ve sekiz merkezde gönüllü olarak görev alan avukatlardan büyük destek aldıklarını ifade eden Av. Aydın Özcan, "komisyonlar ortak akılla projeler üretiyor. Sizlerin de komisyonlara katılarak daha çok katkı vermenizi isterim" dedi.

Üç gün süren eğitim sonunda çalışmaya katılan 170 avukat sertifikalarını alarak CMK listelerine dahil oldular.

Haberler.com