13-14 Ekim'de gerçekleştirilecek olan İstanbul Barosu seçimlerinde Av. Rıza Saka'yı başkan adayı gösteren Hukukun Üstünlüğü Platformu, yarın (29 Eylül 2012 Cumartesi) ‘Nasıl Bir Baro?’ konulu panel düzenliyor.

Altunizade Kültür Merkezi’nde düzenlenecek ve saat 14:00'e kadar devam edecek  panelin başlama saati ise 10:00

Dünyanın en büyük barosu olarak gösterilen İstanbul Barosu’nda seçime sayılı günler kala gruplar çalışmalarını sürdürüyor.
 
Avukat Rıza Saka’yı aday gösteren Hukukun Üstünlüğü Platformu çalışmalarını farklı bir arayış ve yaklaşımla sürdürüyor.  Cumartesi günü Altunizade Kültür Merkezi'nde ‘Nasıl Bir Baro?’ konulu bir panelde, Türkiye'de Barolar Birliği'nin, Baro'ların ve  İstanbul Barosu’nun  nasıl olması gerektiği masaya yatırılacak.

Çanakkale, Bursa ve Trabzon Baro Başkanları katılıyor.

İstanbul Barosu avukatlarından eski Baro Yönetim kurulu üyesi Avukat Mehmet Uçum’un moderatörlüğünü yapacağı panele; konuşmacı olarak Çanakkale, Bursa ve Trabzon Baro Başkanları da katılacak.

Çanakkale Baro Başkanı Avukat Tülay Ömercioğlu, “Baroların ve Türkiye Barolar Birliği’nin Avukatlar Üzerindeki Vesayeti”,
 
Bursa Baro Başkanı Avukat Zekeriya Birkan, “Baroların Yargı Sistemi, Hukuk Devleti İçindeki Yeri ve Görev Alanları”,

Trabzon Baro Başkanı Avukat Mehmet Şentürk ise “Baroların Toplumsal Sorumluluğu” konulu sunumlar yapacak.

Panele ilişkin yazılı bir açıklama yapan İstanbul Barosu Başkan Adayı Avukat Rıza Saka, "Hukukun Üstünlüğü Platformu olarak avukatlık mesleğini hak ve özgürlüklerin güvencesi olarak gördüklerini ve avukatlık mesleği önündeki her türlü engeli kaldırmak için her türlü mücadeleyi vereceklerini" söyledi.

Yarın düzenlenecek panelde "avukatlık mesleğinin sorunlarına pratik, gerçekçi çözümler üretebilmek için bir araya geleceklerini"  ifade eden Saka, panele katılacak değerli meslektaşlarının görüş ve önerilerinin de önemine dikkat çekerek, “Tüm avukat arkadaşlarımızı panelimize bekliyoruz” diye konuştu.(hukukihaber.net)