Meslek yemini eden stajyer avukatlar; Ayşegül Karaosmanoğlu (Çukurova Üniversitesi), Emre Çabuk, Rauf Adiyaman (Marmara Üniversitesi), Ezgi Biltekin (Ondokuz Mayıs Üniversitesi), Kamer Koçyiğit (Ankara Üniversitesi), Halit Culum, (Selçuk Üniversitesi),  Lütfiyet Cingözler (Gazi Üniversitesi), Kübra Eker (Fatih Üniversitesi) ve Mert Işık (Kadir Has Üniversitesi) avukatlığa adım attı. Mahmut Esat Bozkurt Salon'unda gerçekleşen törene Baro Genel Sekreteri Av. Merdan Özberk, Baro Yönetim Kurulu Üyeleri ile ruhsat alan stajyer avukatların aileleri ve sevenleri katıldı. 

MESLEKTAŞLARINA NASİHATLAR..

Baro Genel Sekreteri Av. Özberk, burada yaptığı konuşmada genç meslektaşlarını ve aileleri kutladı, başarılar diledi. Av. Özberk, genç meslektaşlarına da bazı önerilerde bulundu:
 "Genç Avukatlarla Gizli Konuşmalar" merhum üstad, Av. Ali Haydar Özkent'in "Avukatın Kitabı"  adlı eserinde geçen bilgiler halen güncelliğini korumaktadır. .Ali Haydar Özkent'in, kitabında anlatmış olduklarını, biraz da harmanlayarak sizlere aktarmak istiyorum.  Avukatlık mesleği gibi onurlu bir göreve başlıyorsunuz. Kendi yolunuzu çizmeye karar vermiş olmanız çok önemli bir özgüvenin işaretidir.  Ücretinizi dosyaya başlamadan almalısınız. Çabuk açılıp dökülmeyiniz. Temiz olun. Hayatınızı yalnız mesleğinizle kazanınız. Mesleğin dışında ticarete (Lokanta, konfeksiyon vs) atılan meslektaşlarımız malesef hayal kırıklığına uğruyorlar. Çünkü avukatlık zor ve zaman alan bir meslektir. Mesleğinizi sevin. Bir mesleği sevebilmek, bıkıp usanmadan yapmak, yaptıkça heyecan duymak, manevî saadetlerin en büyüğünü tatmak, cemiyette şerefli bir mevkie sahip etmek, refah içerisinde yaşatmak için ne lâzımsa avukatlık mesleğinde bunların hepsi vardır" 

"REKABET ORTAMI VAR"

Yasaların değişmesinden dolayı da uyarılarda bulunan Av. Özberk, "Resmi gazete takip edilmeli, hukuk sitesine üye olunmalı, alanınızla ilgili konuları incelemelisiniz. 2003 yılında ruhsat alan stajyer avukat sayısı 68 iken, 2015 yılında 168 stajyer avukata ruhsat veriyoruz. Biz her yıl baro olarak yüzde 10 büyüyoruz. Şu anda 2 bin avukatımız var. Ancak, avukat sayısı artarken  iş oranı yüzde 10 oranında artmıyor. Adana'da sanayi ve üretim alanları azaldı. Rekabet ortamı maalesef çok ağır, ayakta kalmak için kısa vadeli ilkesiz çalışma yerine, 5-6 yıl kendinize ve altyapınıza yatırım yapmalısınız"  diye konuştu

Mesleğe adım atan avukatlara cübbelerini ise ; İskender Gökçeli, A. Fatih Gökhan Köksal, Av. Büşra Baysal, Av. Murat Özer, Av. Ali Ünüştü, Av. Türker Doğan, Av. Sabahattin Gümüş ve Av. Veli Küçük  giydirdi.