Adana Barosu Meclis Toplantısı Baro Tesisleri'nde yapıldı.

Açılış, Saygı duruşu, İstiklal Marşı okunmasının ardından Baro Meclis Başkanı Avukat Mutlu Tuncel, meclis toplantısının ülke gündemi ve baronun 5 Nisan Avukatlar Haftası Etkinlikleri ile faaliyetlerinin yoğunluğu nedeniyle belirlenen takvim dışına çıkılmasından dolayı özür diledi. TBB Yönetim Kurulu Üyeliği'ne seçilen Baromuz mensubu Avukat Yurdagül Gündoğan'ı da kutladı.

Baro Başkanı Avukat Mengücek Gazi Çıtırık, yaptığı açılış konuşmasında, son günlerde yaşanan Gezi Parkı eylemleri, mesleğin sorunları, yeni adliye binasının durumu ve çözüm önerileri hususunda önemli açıklamalarda bulundu. Avukat Çıtırık, Yönetim Kurulu üyeleri ile 'Adana Adliyesi'ni İstiyor' düşüncesiyle Valilik, Belediyeler ve Demokratik Kitle Örgütleri ile Siyasi Partilerin ziyaret edilerek gündem oluşturulacağını ifade etti.

Ayrıca gündem maddelerinden olan Devlet Tiyatroları'nın kapatılması konusunda da Baro Yönetimi, Kültür ve Sanat Komisyonu ile Tiyatro Topluluğu'nun bir araştırma yapılması yönündeki teklifi benimsendi.

Avukat Çıtırık, son günlerde siyasi iktidar tarafından avukatlara yönelik sindirme ve baskıların artmasıyla ilgili de "Siyasi iktidar aslında Avukatlar üzerinden toplumu sindirmektedir" dedi.

Toplantıya TBB Yönetim Kurulu Üyesi Avukat Yurdagül Gündoğan da katılarak bir konuşma yaptı. Avukat Gündoğan, kendisine destek verenlere teşekkür etti.
Daha sonra söz alan baro meclis üyeleri, mesleğin çıtasının yükseltilmesi konularında görüş ve önerilerini belirttiler. Öncelikle hukuk fakültelerinin sayılarının 115'e çıkmasının mesleğe ciddi sekte vurduğu belirtilerek, nitelikli ve nicelikli avukatların yetiştirilmemesinden yakınıldı. Avukatlık mesleğinin haklarının gaspedilmesi, temel hak ve özgürlüklere darbe vurulması üzerine de başka etkili eylemler yapılması konusunda da görüşler belirtildi.

Toplantı sonunda siyasi iktidarın yürürlüğe koyduğu paket, gece yarısı kanunları ve torba yasalarla mesleğin alanlarının daraltılması üzerine meclisin önümüzdeki toplantısında 'Ekonomik Sorunlar ve Meslektaşlarımıza Etkileri' konusu tartışılması karara bağlandı. (hukukihaber.net)