“Herkes İçin Adalet, Adalet için Avukat” sloganıyla duyurulan programlar; 1 Nisan tarihinde başlıyor.

- 7-14 yaş arası Satranç Turnuvası, Hakim Enver Kumbasar tarafından “Hükmün Açıklanmasının Geri Bırakılması” konferansı ve Hakim Tarık Şentuna tarafından “Anayasa Mahkemesinde Bireysel Başvurunun Ceza Yargılamasındaki Etkileri” konulu konferans ilk gün etkinlikleri içinde yer alıyor. 

- 2 Nisan’da ise Satranç Turnuvası final turu ile Güzelyalı’da Avukatlara yönelik Piknik ve Paintball etkinliği düzenlenecek. 

- 3 Nisan’da Av.Doç.Dr. Yusuf Yiğit tarafından “İş Kanunu Kapsamında İş Sözleşmesinin Feshi İş Güvencesi ve İşe İade Davaları” konferansı, Doğa Koleji öğrencilerine Avukatlık mesleği tanıtımı, Avukatlar arası basketbol turnuvası ve Karaoke gecesi gerçekleştirecek. 

- 4 Nisan’da kadın hakları konusunda halkı bilgilendirip, Ton TV’de Hukuk üzerine TV programı yapılacak.

- 5 Nisan’da Cumhuriyet Meydanında Atatürk Anıtına çelenk sunumu ve basın açıklaması ile başlayacak program, Adli Yardım, Çocuk ve Kadın Hakları konusunda halk bilgilendirmesi, Avukatlar ve Konuşma Teknikleri semineri, Kampüs FM’de Baro Başkanı Av. Bülent Şarlan’ın katılacağı Hukuk söyleşisi ve aynı gün Avukatlar günü kokteyli ile son bulacak. 

- 6 Nisan’da Çanakkale Koleji’nde Avukatlık mesleğinin anlatılması, Av. Zeynep Pelin Ataman tarafından “Bir Avukat Meme Kanserini Nasıl Yendi” söyleşisi ve Gençlik Meclisi tarafından Bowling Turnuvası düzenleyecek. 

- 7 Nisan’da Adli Yardım konusunda halk bilgilendirmesi, Ton Tv’de Hukuk Üzerine TV programı ve günün akşamında Avukatlar Günü Yemeği düzenlenecek.

- 9 Nisan’da yapılacak Masa Tenisi Turnuvası ile etkinlikler sona erecek. 



AV.BÜLENT ŞARLAN: MESLEKTAŞLARIMIZI VE KONULARLARLA İLGİLİLERİ BEKLİYORUZ 

Avukatlar Haftası etkinlikleri ile ilgili değerlendirme yapan Çanakkale Baro Başkanı Av. Bülent Şarlan, avukatların yaşadığı birçok problemin olduğunu belirtirken, mesleki dayanışma ve birlikteliğe yanısıra toplumun Hukuk bilincinin artırılmasına katkı sunmaya çalıştıklarını ifade etti. Başkan Av. Bülent Şarlan “Bu sene de etkinliklerimizde meslektaşlarımıza yönelik birçok çalışmamız bulunmaktadır. Avukatlarımız için bilgi birikimlerine katkı sunacak çeşitli konularda; konferanslar, keyifli vakit geçirmelerini sağlayacak, gezi, piknik, karaoke ve kokteyl gibi sosyal programlar, heyecanlı anlarla dolu paintball, masa tenisi, bowling gibi etkinlikler düzenliyoruz. Halkımıza da bu anlamda özel çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Örneğin çocuklarımız için okullarda bilgilendirici programlar ve satranç turnuvası düzenliyoruz. Kadın hakları, Adli Yardım, Çocuk Hakları konularında meslektaşlarımız kuracakları stantlarla bilgilendirmeler yapıyoruz. Televizyon ve Radyo programlarıyla Avukatlık ve Hukuk konularında topluma bilgiler sunacağız.” dedi. 

hukukihaber.net