Türkiye’de ilk defa Ankara Barosu tarafından geliştirilen ve Adalet Bakanlığı Ulusal Yargı Ağı Bilişim Sistemi (UYAP) alt yapısı ile uyumlu çalışmasına olanak sağlayan mAV-i Duruşma Takip Sistemi, Ankara Barosuna kayıtlı avukatlar ile birlikte artık Sakarya Barosu Avukatlarının da hizmetine sunuluyor.

DURUŞMA/DAVA TAKİP SİSTEMİ
Baro Genel Sekreteri Av. Fatih Birkan, Yönetim Kurulu Üyesi Av. Yeliz Aydın’ın da katılımlarıyla,  Ankara Barosu Başkanı Av. Hakan Canduran ve Sakarya Barosu Başkanı Av. Zafer Kazan tarafından imzalanan protokol ile artık Sakarya Barosu Avukatları mAV-i (mobil AVukat – iletişim) adı verilen sistem sayesinde duruşmalarına ait mahkeme, dosya numarası, tarih ve saat gibi birçok bilgiye cep telefonundan çok hızlı bir şekilde erişebilecek.

AVUKATLARA BÜYÜK KOLAYLIK
Avukatlar geliştirilen bu sistem sayesinde mahkeme listesindeki duruşmalardan hangilerinin tamamlandığını, o an hangisinin devam etmekte olduğunu, sırada bekleyen duruşmaları ve ayrıca kendi duruşmalarının ne kadar süre sonra başlayacağı bilgisine sahip olabilecekler. Yine cep telefonlarına gelen mesajlar ile robot arama sayesinde duruşmalarının hatırlatılmasını da sağlayabilecekler.

ANKARA BAROSUNA TEŞEKKÜR 
Ankara Barosu Başkanı Av. Hakan Canduran’a bu değerli desteği ve meslektaşlarının istifadesine sunulacak olan bu çok önemli proje için teşekkür eden Başkan Kazan: “Ankara Barosu Başkanı dostum Sayın Hakan Canduran'a Baromuza ve meslektaşlarımıza verdiği bu kıymetli destek için çok teşekkür ederim. Bu çalışma, Sayın Başkanım tarafından büyük emek verilmiş bir projedir. Böyle bir projeyi, imzaladığımız protokol ile meslektaşlarımızın hizmetine sunduğumuz için çok mutluyum. Ankara Barosu'nun Sayın Başkanı Hakan Canduran sayesinde avukatların meslek hayatına giren "mAV-i" duruşma takip sistemi Sakarya Barosuna kayıtlı avukatların da kullanımına açıldığında meslektaşlarıma büyük bir konfor ve kolaylık sağlayacaktır. Baromuz mensubu meslektaşlarıma hayırlı olmasını diliyor, Ankara Barosu’nun Değerli Başkanı Av. Hakan Canduran ve Yönetim Kurulu Üyelerine tekrar teşekkür ediyorum” dedi.

hukukihaber.net