Ankara Barosu Başkanı Hakan Canduran, hukukçu milletvekillerine bir mektup göndererek Türkiye Boralar Birliği’nin (TBB) isminden Türkiye sözcüğünün çıkartılması, avukatların baroya kayıt zorunluluğunun kaldırılması ve her ilde birden fazla baro kurulması girişimine karşı destek istedi. Canduran, mektubunda, “Konunun mesleğimizin geleceği açısından hayati bir önem taşıması nedeniyle her platformda desteğinize ihtiyacımız olduğunu bildirir; meslek adına hassasiyet göstermenizi önemle dilerim” dedi.

Hakan Canduran, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki tüm hukukçu milletvekillerine hitaben kaleme aldığı mektupta şu cümlelere yer verdi:

“TBB’nin isminden Türkiye sözcüğünün çıkartılması, avukatların baroya kayıt zorunluluğunun kaldırılması, her ilde birden fazla baronun kurulması konuları, ülkenin gündemine oturan ve avukatlık mesleğini doğrudan ilgilendiren konulardır.

Hukukçu bir milletvekili olarak, konunun sizi de yakinen ilgilendirdiği tartışmasızdır.

Karar merciinde olmanız nedeniyle getirilmesi düşünülen bu düzenlemelerin sakıncaları konusunda sizi bir kez de ben bilgilendirmek istedim.

Konunun mesleğimizin geleceği açısından hayati bir önem taşıması nedeniyle her platformda desteğinize ihtiyacımız olduğunu bildirir; meslek adına hassasiyet göstermenizi önemle dilerim.”

Mektupla yetinmeyen Hakan Canduran, siyasi parti ayrımı gözetmeksizin tüm hukukçu milletvekillerini tek tek telefonla arayarak destek çağrısını bir de sözlü olarak iletiyor.
            

İşte o mektup; 

Sayın Milletvekili,

Türkiye Barolar Birliği’nin isminden Türkiye sözcüğünün çıkartılması, avukatların baroya kayıt zorunluluğunun kaldırılması, her ilde birden fazla baronun kurulması konuları, ülkenin gündemine oturan ve avukatlık mesleğini doğrudan ilgilendiren konulardır.

Hukukçu bir milletvekili olarak, konunun sizi de yakinen ilgilendirdiği tartışmasızdır. 
Karar merciinde olmanız nedeniyle, getirilmesi düşünülen bu düzenlemelerin sakıncaları konusunda sizi bir kez de ben bilgilendirmek istedim. 
Konunun mesleğimizin geleceği açısından hayati bir önem taşıması nedeniyle, her platformda desteğinize ihtiyacımız olduğunu bildirir; meslek adına hassasiyet göstermenizi önemle dilerim.
Saygılarımla.

Av. Hakan CANDURAN
Ankara Barosu Başkanı