Adana Baro Başkanlığı yürütülen soruşturmalar kapsamında elde edilen deliler çerçevesinde hukuka ve 1136 sayılı Avukatlık Yasasına  aykırı iş takibi yapan N. A. ve Ç. R. Hakkında Adana Cumhuriyet Başsavcılığının 2017/27924 soruşturma sayılı dosyası ile bir  suç duyurusunda daha bulunuldu. 

Adana'da, sigorta aracılık hizmetleri ya da hasar takip merkezi gibi çeşitli adlarla faaliyet göstererek avukatlık yetkilerini gasp eden, bunu yaparken de aynı zamanda yurttaşa bilinçsizce ve tamamen kişisel menfaat elde etme düşüncesiyle mağdur eden iş takipçileri ve aracılar ile Adana Barosunun mücadelesi devam ediyor.

Daha önce Adana Barosu tarafından, "1136 Sayılı Avukatlık Yasası"na aykırılık teşkil eden faaliyetleri nedeniyle 18 aracı kuruluş hakkında Adana Cumhuriyet Başsavcılığına, suç duyurusunda bulunulmuş ve bu dosyalardan 2 ‘si üzerinden hukuka aykırı faaliyetleri nedeniyle sanıklar hakkında dava açılmıştı. Bugün de Baro Başkanı Av. Veli Küçük ile Baro Yönetim Kurulu üyesi Av. Furkan Kılıç tarafından Adana Barosu bünyesinde yürütülen bir soruşturma dosyası kapsamında elde edilen deliller çerçevesinde hukuka aykırı iş takibi yapan iki kişi hakkında yasal işlem yapıldı.

Baro Başkanı Av. Veli Küçük, ölümlü, yaralamalı ya da maddi hasarlı trafik kazaları nedeniyle meydana gelen zararların tazmini için sigorta şirketlerine müracaatlar yapıldığını ve davalar açıldığını anımsatarak, "Ancak son yıllarda özellikle uğranılan maddi ve cismani zararların ödenmesi için sigorta şirketlerine yapılan başvuru işlemleri sayıları mantar gibi artan hukuki yetkisi ve eğitimi olmayan iş takipçileri  tarafından büyük bir rant olarak görülmüş ve bu alanda insani duygular ve kurallar hiçe sayılarak, avukatlık yetkileri gasp edilerek büyük bir sektör oluşturulmuştur." dedi.

Yurttaşlarımızın yaşadığı acılardan ve uğradıkları zarardan nemalanmaya çalışanların hukuka ve ahlaka aykırı davranış sergilediklerini ileri süren Av. Küçük, şunları kaydetti:
"Bu konuda daha evvel de ifade ettiğim gibi yurttaşlarımızın ve meslektaşlarımızın da çevrelerinde gördükleri, bildikleri iş takipçileri ve  yasa dışı kurumlar ile ilgili yasal işlem yapmamız ve mücadele etmemiz için baromuza uyarıda bulunmalarını ve bizlerle bilgi paylaşmalarını bekliyoruz. Her ne şekilde ve vasıta ile olursa olsun haberdar olduğumuz ve bilgi sahibi olduğumuz bu hukuksuzluklarla ilgili yasal mücadeleyi devam edeceğiz. Yurttaşlarımızın ve meslektaşlarımızın haklarını sonuna kadar koruyacağız.''

hukukihaber.net