Eski Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner'in şikayetçi olarak yer aldığı davaya, İstanbul Barosu Genel Sekreteri Hüseyin Özbek de katıldı. Ancak Özbek'in, İstanbul Barosu üyesi avukat Reşat Petek'in yerine, Savcı İlhan Cihaner için duruşmayı izlemesi dikkat çekti. Petek ayrı bir davadan yargılanırken mahkeme salonunun dışında bekleyen Özbek, Cihaner'le ilgili dava başlayınca içeri girdi. Petek, Ergenekon ve Balyoz davalarında yargılanan sanıklar için sık sık Silivri'ye heyet gönderen İstanbul Barosu'nun bir avukatın davasında savcıyı tutmasının şaşırtıcı bir durum olduğunu söyledi.

Ergenekon ve Balyoz soruşturmaları ile ilgili haber yapan gazetecilere binlerce dava açılmasından sonra bu kez hedefte hukukçular var. Zaman ve Star gazetelerine Ergenekon, Balyoz davaları ve İrtica ile Mücadele Eylem Planı ve Ergenekon davası sanığı savcı İlhan Cihaner'in yargılaması ile ilgili görüş bildiren hukukçular da yargı önüne çıkmaya başladı. Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) üyesi Ahmet Gökçen, Hukukçular Derneği Başkan Yardımcısı ve eski Başsavcı Reşat Petek, emekli Askeri Hakim Albay Faik Tarımcıoğlu, emekli Yargıtay Savcısı Ahmet Gündel ve Fatih Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Kaşıkçı'nın "hakaret ve adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs" suçlarından yargılanmasına başlandı. Bakırköy 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde yapılan duruşmaya Petek, Tarımcıoğlu ve Kaşıkçı katıldı.

PETEK: BARONUN DAVRANIŞINI YADIRGIYORUM

Petek'in yargılandığı davanın duruşmasına "darbeci baro" yakıştırması ile gündeme gelen İstanbul Barosu Genel Sekreteri Hüseyin Özbek katıldı. Özbek, Reşat Petek'in yargılandığı üç davadan ilkinin duruşması yapılırken dışarıda bekledi. Cihaner'le ilgili dava başlayınca salona girip şikayetçi bölümüne oturdu. Bu durum mahkeme salonunda Petek'e destek için gelen yaklaşık 30 avukatı da şaşırttı. Petek, "Mahkemede 30 avukat var, Baro Genel Sekreteri Özbek gitti müşteki tarafına oturdu. Neyle yargılandığımız suçlandığımız bir tarafa. İstanbul Barosu, avukatı koruyan avukatları destekleyen bir kurum olması gerekirken baro temsilcisinin hiç ilgi göstermemesi ilginç. Her gün Silivri'deki sanıkları destek için heyet gönderen, gidip orada sanık avukatı yerine oturduğu için mahkemeden uyarı alan baroyu yadırgıyorum. Ben burada mesleki bir görüşüm nedeniyle yargılanıyorum. Bu konuda ilgisiz kalması avukatlar olarak bizi hayrete düşürüyor. Bu durumu çok yadırgadım." diye konuştu.