Hukuka aykırı bir şekilde sayıları gittikçe artan Sigorta Hasar Aracılık Kuruluşlarının tabelalarından 3 tanesi müracaat üzerine daha evvel kaldırılmıştı.

14.06.2017 tarihinde de (dün) Turhan Cemal Beriker Bulvarı üzerindeki Dr. Alim Kağızman İş Merkezinde bulunan ve sigorta hasar takip merkezi adı altında faaliyet gösteren, avukatların ve vatandaşların hakkında şikayetlerde bulunduğu Tüm Kazader Tüm Kaza Mağdurlarını Koruma Ve Yardımlaşma Derneği’nin neredeyse binadan daha büyük olan tabelası da indirildi. Adana İl Dernekler Müdürlüğünden alınan resmi bilgiler çerçevesinde bu dernek kurucuları ve yetkilileri hakkında baronun Adana Cumhuriyet Başsavcılığına yaptığı şikayet üzerine açılan soruşturma da devam etmekte olup, bu soruşturma kapsamında tabelanın indirilmesi sağlanmıştır.

Adana Baro Başkanı Av. Veli Küçük, sigorta aracılık hizmetleri ya da hasar takip merkezi isimleri ile şirket, işletme ve dernek gibi hukuki görüntüde çeşitli yapılanmalarla faaliyet gösteren, avukatlık yetkilerini gasp ederken aynı zamanda yurttaşlara da büyük hak mağduriyetleri yaşatan kişi ve kuruluşlara yönelik mücadeleye devam ettiklerini söyledi.

Av. Küçük, “Her ne şekilde ve yöntemle olursa olsun haberdar olduğumuz ve bilgilerine ulaştığımız sayıları mantar gibi artan bu hukuksuz yapılanmalarla ilgili yasal mücadeleye devam ettireceğiz.” dedi. (hukukihaber.net)