Çocuk Hakları Merkezi Başkanı Av. Elif Erdem Düzgün tarafından yapılan açıklamada, bu vahim olay karşısında henüz basına yansımadan, acilen harekete geçtiklerini ve şiddete maruz kalan küçük kızın ailesi ile görüşerek hukuki destek verdiklerini belirtti.

Yaptıkları incelemeler ve görüşmeler neticesinde yine aynı kreşte başka çocuklara da şiddet uygulandığına dair adli mercilere birden fazla şikâyet yansıdığını gördüklerini ifade eden Av. Elif Erdem Düzgün;

TRAVMA
“Çocuklarımız bizim en değerli varlıklarımızdır. Ne devlet kurumlarında ne de özel kuruluşlarda çocuklara kötü muamele yapılamaz. Çocukların oyun oynamak, yaşlarına uygun temel bilgileri almak, sosyalleşmek gibi amaçlarla devam ettiği kreş, anaokulu gibi yerlerde çocukların korkutulması, sağlıksız ortamlarda tutulması, güvenliğinin ihmal ve ihlal edilmesi, fiziksel veya psikolojik şiddet uygulanması küçük yaşta çocukların psikolojisini bozacak, ileriki yaşamlarını etkileyecek bir travmadır. Bu güne kadar haber aldığımız ve müdahil olduğumuz hiçbir olayın peşini bırakmadığımız gibi bu olayın da peşini bırakmayıp, sorumluların hak ettikleri cezayı alması için elimizden geleni yapacağız.” Diyerek Sakarya Barosu Çocuk Hakları Merkezi olarak konunun takipçisi olduklarını belirtti. Açıklamanın tamamı şu şekilde;

HUKUKİ DESTEK
“Sakarya’da 0-6 yaş grubu çocuklara yönelik hizmet veren özel bir kreşte çocuklara şiddet uygulandığına ilişkin, halkımızın da gerek basın organları gerekse sosyal medya aracılığıyla haberdar olduğu olay hakkında Çocuk hakları Merkezi olarak olay henüz basına yansımadan, haber alır almaz anne ile görüşülmüş, çocuğa şiddet uygulandığı anların ses kayıtları dinlenilmiş ve iddiaların ciddiyeti anlaşılarak hukuki destek sağlanmıştır.”

BAŞKA ÇOCUKLAR DA VAR!
“Olay hakkında bilgi alırken başka çocuklara da şiddet uygulandığı öğrenilmiş, velilerle görüşülmüş, adli mercilere birden fazla şikayet yansıdığı görülmüştür. Yapılan şikayetler neticesinde dosya henüz Soruşturma aşamasında olduğundan, soruşturmanın salahiyeti ve gizliliği adına şimdilik söyleyebileceğimiz Çocuk hakları merkezi olarak bu konunun takipçisi olduğumuz, yasal süreçte hukuki takibi yapacağımızdır. Zira çocuklarımız bizim en değerli varlıklarımızdır. Ne devlet kurumlarında ne de özel kuruluşlarda çocuklara kötü muamele yapılamaz.

TAKİP EDİYORUZ
Çocukların oyun oynamak, yaşlarına uygun temel bilgileri almak, sosyalleşmek gibi amaçlarla devam ettiği kreş, anaokulu gibi yerlerde çocukların korkutulması, sağlıksız ortamlarda tutulması, güvenliğinin ihmal ve ihlal edilmesi, fiziksel veya psikolojik şiddet uygulanması küçük yaşta çocukların psikolojisini bozacak, ileriki yaşamlarını etkileyecek bir travmadır. Bu güne kadar haber aldığımız ve müdahil olduğumuz hiçbir olayın peşini bırakmadığımız gibi bu olayın da peşini bırakmayıp, sorumluların hak ettikleri cezayı alması için elimizden geleni yapacağız. Kamuoyuna duyurulur.”

hukukihaber.net