Yeni görevine başlamadan önce bir dizi ziyaret gerçekleştiren Başsavcı Mehmet Özel, Sakarya Barosuna bir veda ziyareti gerçekleştirdi. Baro Başkanı Av. Zafer Kazan, Genel Sekreter Av. Fatih Birkan, Sayman Av. Osman Ayar ve yönetim kurulu üyeleri  Av. Yeliz Aydın Av. İlknur Ebiz Yıldız ve Av. Nurullah Fatih Şentürk’ün hazır bulunduğu ziyarette Başsavcı Özel,  Sakarya gibi güzel bir şehirde görev yapmış olmaktan dolayı mutluluk duyduğunu ifade etti.

BAŞSAVCI ÖZEL: “GÖNÜL KAPIMIZ SİZLERE HER ZAMAN AÇIK”
Bu süre zarfında adaletin tesisi için Sakarya Barosu ile uyum içinde çalıştıklarını belirten Başsavcı Özel: “Bilmelisiniz ki Afyon’da bir kapınız var. Görev yerimiz değişmiş olsa dahi gönül kapımız sizlere her zaman açıktır. Şahsınız nezdinde birlikte görev yapmış olduğumuz tüm avukatlarımıza göstermiş oldukları nezaket ve verdikleri destek için teşekkür ediyor, başarılar diliyorum” dedi.

 “VARLIK SEBEBİMİZ HUKUK”
Zor bir süreçte birlikte görev yaptıklarına dikkat çeken Başkan Kazan: 
“Hukuk ilkelerinin tam anlamıyla uygulandığı, olağan şartlar altında huzur içinde yaşayan bir ülke özlemi içindeyiz. Adaletin hukukun OHAL’i olmuyor. Biz hukukçuların varlık sebebi hukuktur.  Ülke olarak zor bir süreç yaşadık, yaşıyoruz. Yapılan hatalardan ders alınarak hukuka, demokrasiye her zamankinden daha çok sahip çıkmamız gerekiyor.  Hak, hukuk, adalet ve demokrasi için çalışmak ve mücadele etmek biz hukukçular için bir onurdur. Bu süreç içinde sizin gibi değerli bir Başsavcımız ile çalışmaktan onur duyduk. “ şeklinde konuşarak yeni görev yerinde başarılar diledi.