2017-2018 Adli Yıl Açılışı nedeniyle Atatürk Parkı’nda tören düzenlendi. Adana Adliyesi, Adana Bölge Adliye Mahkemesi ve Adana Barosu adına Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti.  Yeni adli yıl nedeniyle bir mesaj yayımlayan Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, kamu kurum ve kuruluşlarıyla koordineli çalışmalar yaptıklarını belirterek, bölge halkına daha hızlı hizmet sunmak, daha verimli çalışmak ve yargının iş yükünü azaltmak amacıyla çeşitli projeler yürüttüklerini kaydetti.
           
CİNSEL İSTİSMAR VE KADINA YÖNELİK ŞİDDETLE MÜCADELE
           
Suçluları cezalandırmadan öte suç önleyici proje ve çalışmalara ağırlık verdiklerini belirten Yeldan, bu yıl faaliyete geçen Tarım Açık Ceza İnfaz Kurumu ve Adana Göltepe Eğitim Tesisleri’nde, hükümlülerin meslek edinmelerinin sağlandığını ve tahliyelerinden sonra topluma kazandırılmaları amacıyla kurs ve eğitimler düzenlediğine dikkat çekti. Çalışmaların büyüyerek yeni adli yılda da devam edeceğini bildiren Yeldan, “Özellikle toplumun kanayan yarası çocuk ve cinsel istismar, aile içi şiddet, uyuşturucu ve örgütlü suçlarla mücadele konusunda, bu alanda görev yapan tüm kurum ve kuruluşlarla işbirliği içinde çalışmalar yürütüyoruz. Bu kapsamda faaliyete geçirilen Çocuk İzlem Merkezi ve Adli Görüşme Odaları ile suç mağduru kadın ve çocukların ikincil mağduriyetleri yaşamalarının önüne geçmeyi amaçlıyoruz” diye konuştu.

“ADANA ADLİYESİ 15 TEMMUZ’DA MİLLETİN YANINDA YER ALDI”
           
15 Temmuz hain darbe girişiminde Adana Adliyesi’nin milletiyle birlikte darbecilere karşı durduğunu vurgulayan Başsavcı Ali Yeldan, sözlerini şöyle sürdürdü:
           
“Atalarımızdan devraldığımız, evlatlarımıza miras bırakacağımız kutsal vatan topraklarını, bedelini şehit kanlarıyla ödeyip milletimize ve tarihimize olan borcumuzu ödemenin haklı gururu içerisindeyiz. Milli iradeyi yok sayan darbeci teröristlere karşı Türk yargı teşkilatı, demokrasinin ve milletinin yanında, vatanını ve devletini koruyarak hukukun gereklerini tavizsiz yerine getirmeye devam edecektir. 15 Temmuz’da yaşanan hain girişimi gelecek nesillere aktarmak, aziz şehitlerimize ve emanetlerine sahip çıkmak, gazilerimizle birlikte yürümek, tarihe, insanlığa ve milletimize olan en büyük borcumuzdur. Milletimiz ve devletimiz sonsuza dek huzur ve onurlu şekilde yaşayacak, hiç kimse milletimizi hesaba katmadan tek bir adım atamayacaktır.”
           
Mesajında yeni adli yılın ülkemize ve kentimize hayırlı olmasını dileyen Yeldan, “Adana Adliyesi yargı hizmetlerinin hızlı ve etkin bir şekilde yerine getirilmesi, Adana’ya yakışır adalet hizmetinin sunulması, vatandaşların adalete erişiminin kolay bir şekilde sağlanması, modern ceza infaz sisteminin uygulanması amacıyla ‘Milletin Hukuku – Adaletin Gücü’ şiarıyla görev yapmaya devam edecektir” dedi.