GELİŞEN teknoloji ile beraber vatandaşlar kafalarına takılan en küçük soruyu internette aratarak cevap arama yoluna gidiyor.
İnternette yer alan her bilginin doğru olmadığına dikkat çeken Manisa Barosu Başkanı Av. Ali Arslan, hukuksal konularda vatandaşların soru işaretlerini gidermesi için çözüm yollarını bilgisayarlardan değil avukatlara danışarak öğrenmesinin daha sağlıklı sonuçlar vereceğini ifade etti.

Bu kapsamda 5 Nisan Avukatlar Günü dolayısıyla şehrin farklı noktalarına 120 adet ‘Bilgisayarınıza Değil Avukatlarınıza Danışın' yazılı raketler astıklarını belirten Av. Arslan, bu çalışma ile avukatlık mesleğine olan inancın güçlenmesini hedeflediklerini söyledi.

HUKUKSAL KONULARDA AVUKATLARINIZA DANIŞIN
Hukuki sorunların çözümü için internetten ortamından ziyade bizzat bu işin eğitimini alan avukatların tercih edilmesi gerektiğini söyleyen Arslan, "Bildiğiniz gibi 5 Nisan Avukatlar Günü olarak kutlanıyor. Bu nedenle şehrin değişik noktalarındaki billboardlara afişler ve dövizler koyduk. Bunu yapmaktaki amacımız hukuki sorunların, bizzat bu işin eğitimini alan avukatlarla halledilmesi ve avukatlarımıza olan inancın artması için hayata geçirdiğimiz bir eylemdir. ‘Bilgisayarınıza Değil Avukatlarınıza Danışın', ‘Haklıyken Haksız Olma, İş Takipçisine Değil Avukatına Güven', İş Takipçilerine Dikkat Hukukta Tek Çözüm Avukat' mesajlarıyla vatandaşlarımıza hukuksal konularda avukatlarına danışmaları gerektiğini belirterek farkındalık oluşturmak istedik." diye konuştu.

1 HAFTA BOYUNCA KALACAK
Manisa'da farklı noktalara konulan 120 raketin yaklaşık 1 hafta süreyle asılı duracağını belirten Av. Arslan, merkezinde 120 adet raketimiz bulunuyor. 5 İlçemizdeki raket ve billboardlarda da afişlerimiz yer alıyor. 5 Nisan Avukatlar Günü dolayısıyla avukatlık mesleğine olan inancın geliştirilmesi ve vatandaşlarımızın bilinçlenmesi adına raketlerimiz 1 hafta süresince belli noktalarda yer alacak. Ben buradan bir kez daha tüm avukatlarımızın Avukatlar Günü'nü kutluyorum" dedi.

AVUKATLAR GÜNÜ'NÜN TARİHÇESİ
Cumhuriyet'in ilanından sonra 3 Ocak 1934 tarihinde İzmir'de "Türk Avukatlar Birliği" toplantısında katılım gösteren baro başkanları ve temsilcileri ile tüm baroların aynı çatı altında toplama düşüncesini ortaya konulmuştur. Yaklaşık 24 yıl sonra 5 Nisan 1958 tarihinde İzmir Ticaret Odası toplantı salonunda yapılan 2 günlük toplantı sonunda "Barolar Birliği‘nin" kuruluş çalışmalarına başlamışlardır. Yapılan araştırmalar sonucu ilk olarak İstanbul Barosu'nun 70 yıl önce 5 Nisan 1878 de toplanıp genel kurul yapmış olduğu gün ile aynı güne denk geldiği ortaya çıkmıştır. Bunlarla beraber yapılan görüşmeler sonucunda tesadüf eden tarihler öneri olarak sunularak 5 Nisan ‘Avukatlar Günü' olarak kabul görmüştür.

EREN EKİNCİ / manisakulishaber.com