Her yıl kamuya memur alımları için yapılan merkezi atamalar Haziran ve Kasım ayları olmak üzere yılda iki defa yapılırken, 2015 için bu durum Haziran ayında yapılacak seçimler nedeniyle değişti ve yılın ilk merkezi ataması öne çekilerek Nisan ayına alındı. 

Haber: Hukukihaber.net
 
Hal böyle olunca 2014 KPSS'ye giren ve Kasım atamasında 5 bin 67 kadroya yapılan atamayla hayal kırıklığı yaşayan adaylar ikinci atama öncesi büyük bir beklenti içerisine girdi.
 
Hiç şüphesiz geçmiş atamalarda hayal kırıklığı yaşayanların başında iktisat, işletme, maliye, kamu yönetimi, ekonometri, çalışma ekonomosi ve uluslararası ilişkiler bölümlerinin oluşturduğu İİBF mezunları gelmektedir.

'ADALET'TE UNUTULDU!

 
Bir başka unutulan bölümde adalet bölümüdür. Memur atamalarında beklentilerine cevap alamayan mezunlar en azından Nisan ayı için tatmin edici bir rakamı beklemektedirler.

Başta Adalet Bakanı Bekir Bozdağ olmak üzere hükümet organlarına tepki yağdıran mezunlar Nisan ayında yapılacak atamlarda geniş bir kadro beklentisi içerisinde. Yaklaşık 100 bin adalet mezunun atama beklediği belirtiliyor. (Hukukihaber.net)

Twitter'da, #100BinAdaletMezunu hashtagi üzerinden bir araya gelen adalet mezunları tepkilerini dile getirmeye devam ediyor. 
İşte o tweetlerden bazıları; 






(Hukukihaber.net)