Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu tarafından birinci sınıfa ayrılma incelemesine tabi tutulan 49 hakim ve 15 savcının isimleri Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı. 30 Nisan 2012 tarihi itibari ile 1. dereceye yükselip 2802 sayılı Hâkimler ve Savcılar Kanunu'nun 32. maddesi uyarınca ilk defa birinci sınıfa ayrılma incelemesine tâbi tutulan adli ve idari yargı hâkim ile Cumhuriyet başsavcı ve savcılarının adlarını gösterir liste tamamlandı. 

Sürelerini bitirdikleri halde listede adlarını göremeyenler hakim ve savcılar 1 ay içinde Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'na yazılı olarak başvurarak yeniden inceleme isteyebilecek.


5 Temmuz 2012 PERŞEMBE

Resmî Gazete

Sayı : 28344

HÂKİMLER VE SAVCILAR YÜKSEK KURULU KARARI

Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Başkanlığından:

30/04/2012 tarihi itibari ile 1 inci dereceye yükselip 2802 sayılı Hâkimler ve Savcılar Kanununun 32 nci maddesi uyarınca 30.04.2012 tarihinden geçerli olmak üzere ilk defa birinci sınıfa ayrılma incelemesine tâbi tutulan adli ve idari yargı hâkim ile Cumhuriyet başsavcı ve savcılarının adlarını gösterir liste aşağıda gösterilmiştir.

Sürelerini bitirdikleri halde bu listede adlarını göremeyenler yayım tarihinden itibaren 1 ay içinde Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'na yazılı başvurmak sureti ile durumlarının incelenmesini isteyebilirler.

Kararın ekini görmek için tıklayınız