Birinci dereceye yükselmiş olup 31 Ağustos 2016 tarihi itibariyle birinci sınıfa ayrılma incelemesine tabi tutulacak olan adli yargı Hakim, Cumhuriyet başsavcı ve savcıları ile idari yargı Hakimlerinin adlarını belirtir liste 6 Aralık 2016 Tarihli Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre Adli ve idaresi yargıda 2'nci, 3'üncü, 4'üncü, 5'inci, 6'ncı ve 7'nci derecede terfi süresini bitirenler ile birinci sınıfa ayrılma incelemesine dahil edilecek hakimler ve savcıların adlarını belirten liste aşağıda gösterilmiştir.

Kararda şöyle denildi; 2802 sayılı Hakimler ve savcılar kanununun 21 inci maddesine göre 2 yıllık yükselme sürelerini aldıkları aylıkta Ağustos 2016 dönemi sonuna kadar bitiren adli yargı Hakim, Cumhuriyet başsavcı ve savcıları ile İdari yargı Hakimlerinin adlarını belirtir listeler 2802 Hakimler ve Savcılar Kanununun 22 nci maddesi gereğince aşağıdaki bağlantıda gösterilmiştir. Sürelerini doldurdukları halde aşağıdaki listede adlarını bulamayanlar ilan tarihinden itibaren 30 gün içinde hakimler ve Savcılar Yüksek Kuruluna yazılı olarak başvurmak sureti ile durumlarının yeniden incelenmesini isteyebilecekleri uyarısında bulunuldu.

>> Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kuruluna Ait Kararlar için TIKLAYINIZ