Değerli Meslektaşlarım,
          Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubunun oluşumundan itibaren içinde bulunan, iki dönemdir (2006-2008, 2008-2010 ) Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapmış meslektaşlarınız olarak aşağıdaki açıklamayı yapmak zorunluluğu doğmuştur.
          Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubu, iki ayrı liste ile seçimlere girme kararı almıştır. Bu noktaya gelinmesindeki süreçte yaşananları, ayrışma noktasına gelinmesinde kimin haklı olduğunu ,bu sürecin yönetilememesinin sorumlularını tartışacak değiliz.
          Ancak, kırgınlıkları husumet boyutuna taşınmış, söylemleri hakaret boyutuna varmış, demokrasi anlayışları ‘’başkana biat ‘’ etmeye dönüşmüş ,muhalif ses çıkarılmasının aykırılık kabul edilip eleştirildiği ,bu nedenle de daha çok arkadan konuşulan bir anlayışın benimsendiği; grup içi çekişmelerin giderilmesi bir yana; kaybeden tarafın rövanş alma isteği, öç alma psikolojisine dönüşmüş, meslek ve meslek örgütünün sorunlarının grubun gündemine gelmediği, avukata ve avukatlık mesleğine hizmet etme anlayışının öncelikli olması gerekirken adeta bir siyasi parti gibi davranılmasının sonucunda bu grubun ayrışmasının kaçınılmaz olduğu gerçeğini kabul etmek gerekmektedir.
          Gelinen süreçte, kesin olarak bildiğimiz, ‘’Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubunun’’ oluşum ilke ve değerlerinden uzaklaşılmış; sürekli seçim kazanma olasılığının sarhoşluğu içinde hareket eder hale gelinmiş , bu durum grup içi çatışmaların çekişme boyutuna varmasının başlıca nedenlerinden olmuştur.
          İçinden geçtiğimiz dönemde; grupla ilke ve düşünsel yakınlığı olmayan ,mesleğe bakışı bu grupla örtüşmeyen, etik anlayışları ve mesleki değerleri bizimle çakışmayan adeta grubun dört eğilimli hale gelmesine neden olan; ne var ki , grupta öne çıkarılmış bu isimleri eleştirdiğimizde bize karşı çıkanlar , şimdi hangi nedenle bilinmez, Önce İlke 2 nin içinde yerlerini almışlardır.
          Grubun bölünmesinin getireceği sonuçların sorumluluğunu taşıyamayacağımız düşüncesiyle,mesleğe başladığımız tarihten, Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubunun oluştuğu tarihe kadar   içinde olduğumuz, destek verdiğimiz; bugün itibariyle,çağdaş, laik, hukukun üstünlüğüne inanmış, katılımcı ve demokratik ilkeleri geçerli kılacağına inandığımız; avukatlık yapmaya başladığı tarihten itibaren ,meslek örgütünün içinde aralıksız çalışan   Av.Kemal Aytaç ‘ın başkan adayı olduğu Çağdaş Avukatlar Grubunu ( ÇAG ) desteklediğimizi meslektaşlarımızın bilgisine sunarız.
        Saygılarımızla.

                                             
     Av.HANDAN DOĞAN                               Av.BERRİN ADIYAMAN








(adaletbiz)