Bursa Barosu’na bağlı avukat Arif Arslan, bir borçlu hakkında müvekkili adına ilamsız takip başlattı. Yaklaşık bir sene boyunca borçlu ile iletişimde olan Arslan, tahsilat yapmakta zorlanıyordu.

Su ve kahve otomatı ile uğraşan borçlu, iflas etmiş bir tacirdi. Borçlu, ödeme yapacağını söyleyip bir çuvalla beraber avukat Arslan’ın ofisine gelince Arslan, hayatının şokunu yaşadı.

‘ÇUVALLA BİR TON BOZUK PARA’

hukukihaber.net’e konuşan avukat Arif Arslan, “Hayatımın şokunu yaşadığım kısım orası işte. Kapıyı çaldı içeri girdi. Parayı getirdim dedi. Elinde bir çuval vardı. Ben ilk anlamadım tabi ki. Hala cebinden çıkarıp 5.800 lirayı sayıp masaya koymasını bekliyordum. Çuvalı gösterip bunda deyince afalladım bi beş on saniye. Sonra istemsizce güldüm” dedi.

“O anki şokla bir şey diyemedim” diyen Arslan,  şöyle devam etti; “Çuvalla bir ton bozuk para… Bende müvekkilime verdim alacağın neyse al içinden dedim.”

‘ALTIN SAYMA FİLMİ GİBİ…’

“Çuvalı teslim aldım hiç saymadım’ diyen Arslan ‘Müvekkilim aynı zamanda amcamın oğludur onu aradım verdim o saydı eksik yok, paranın tamamını metal para olarak aldık, para sayma anı meşhur altın sayma filmi gibiydi… gelen bedel üzerinde icra dosyasının tüm masrafları ile beraber karşı vekalet ücreti de vardı”

‘ÇUVALI KALDIRAMADIM’

“Ben çuvalı kaldıramadım. Doğrudan müvekkili aradım iki kişi anca kaldırdı çuvalı. O adam o çuvalı nasıl getirmiş ona bile hayret ettim. Özetle batık birisinden borcu tahsil etmiş olmakta beraber taze bir avukat olarak hayatımın golünü yedim.” diyerek şaşkınlığını ifade etti. (hukukihaber.net)