Adalet Bakanlığı tarafından hazırlanarak 25.05.2017 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'na gönderilen İş Mahkemeleri Kanunu Tasarısı'nda, arabuluculuğa başvurmanın, dava şartı olarak getirilmiş olduğu görülmek.

'DOĞRU DEĞİL'

Ankara Barosu'ndan yapılana açılamada; "İş uyuşmazlıklarının yapısı düşünüldüğünde tarafların eşit şartlar altında olmadığı; bir yanda emeği ile hayatını idame ettiren 'işçi'nin, diğer yanda sermayeyi elinde bulunduran 'işveren'in bulunduğu iş uyuşmazlıklarında arabuluculuğun dava şartı olarak zorunlu tutulması, doğru değildir." ifadeleri kullanıldı.

Ayrıca açıklamada "Bu düzenlemeyle; kanun tasarısının genel gerekçesinde belirtildiği şekilde bu uyuşmazlıkların daha kısa sürede ve daha az masrafla çözümlenmesi gibi bir amaç bulunmaktaysa, işçinin haklarını bilmesi, anlayabilmesi ve bu şekilde anlaşma koşullarından memnun kalarak arabuluculuğun istenilen sonucu vermesi için, işçinin arabuluculuk aşamasında masrafı devlet tarafından karşılanacak bir avukat ile temsilinin zorunlu olması halinde taraflar arasındaki eşitsizliğin bir nebze giderilebileceğini; bu değişiklik şekliyle tasarının değerlendirilmesinin doğru olacağını belirtmek isteriz.

'AVUKATLIK KANUNU'NA AYKIRI'

Tasarının 3. maddesinin 12. bendinde, taraflardan birinin geçerli mazeret göstermeksizin ilk toplantıya katılmaması sebebiyle arabuluculuk faaliyetinin sona ermesi halinde, toplantıya katılmayan taraf davada kısmen veya tamamen haklı çıksa dahi lehine vekalet ücretine hükmedilmeyeceği düzenlemesi yer almaktadır. Bu düzenleme Anayasamız ve Avukatlık Kanunu'na açıkça aykırılık teşkil etmektedir.

Yargı mercileri tarafından hükmedilen vekalet ücreti, asilin değil avukatındır! Arabuluculuk aşamasında işçinin vekili olmayan, ancak sonraki aşamada davasını takip eden avukat, hiçbir dahli ve kusuru olmayan bir sebepten vekalet ücreti almaktan mahrum bırakılmakla karşı karşıyadır.

Tasarının, bu şekilde kanunlaşması halinde Avukatlık Kanunu ve Anayasa'ya açıkça aykırı olacağı; vekalet ücretine ilişkin düzenlemenin kaldırılması ve işçinin arabuluculuk aşamasında avukat ile temsil zorunluluğunun kanun metnine mutlaka eklenmesi; aksi halde kanunun uygulanmasının mümkün olmayacağı ve arabuluculuk kurumunu daha da etkisizleştireceği gerçeğini, kanun koyucu ile tüm kamuoyuna saygılarımızla duyururuz." denildi.

hukukihaber.net