ETİK KALMADI 

Türkiye Barolar Birliği'nin ve baroların mesleki sorunlar yerine konumlarıyla ilgilendiğini belirten avukatlar, meslektaşlarının müvekkillerinden para alabilmek için her yolu denediği hatta karşı taraf vekilini şikayet bile ettiklerini söyledi.

Bir avukat başından geçen 'etik dışı' olayı şöyle anlattı;

"Müvekkil işten ayrıldıktan sonra hiç ödeme yapmayan, icra takibimiz sonrası borca itiraz edip takibi durduran ve fakat bundan sonra "aramızda anlaşma vardı taksitle ödeyecektik" diyerek taksitler halinde asıl alacağı ödemeye başlayan lakin itirazdan hemen sonra müvekkili defalarca arayarak "avukatı devre dışı bırakalım" diyebilen karşı yan vekili davayı kabul etmiş ve vekalet ücretinin yarısına hükmedilmesini istemiş. Buraya kadar her şey normal. Sabırsızlıkla duruşmayı bekliyordum."

'SAÇMA DAVA'

Dosyayı almadan önce hakim bey "bu itirazın iptali davası sizin mi avukat bey? Yıllarca ticaret mahkemelerinde görev yaptım böyle saçma dava görmedim" demez mi? çileden çıktım!

"Hakim bey takibe kadar ödeme yapılmamış, takipten sonra kısmi ödeme sonrası itiraz edilerek takip durdurulmuş ve müvekkilim karşı yan vekilince defalarca aranarak avukatıni azletmesi yönünde telkinde bulunulmuş ve siz bana bu davanın saçma olduğundan bahsediyorsunuz. Bundan sonra dava açmadan önce size gelip alacağı tahsil etmenizi isteyeceğim" dedim.

"Ben arabızdaki özel şeyleri bilemem" diyebildi.

"Bilmediğiniz için size saçma geliyor, kürsünün o tarafından saçma gelir ama benim bulunduğum masaya oturursanız çok kısa bir sürede bu davanın ne kadar gerekli olduğunu anlayabilirsiniz" dedim.

Sonra davalı vekiline dönüp açtım ağzımı yumdum gözümü! Keşke avukatlık ücret tarifesini öğrendiğiniz kadar meslek etiğini ve avukatlık kurallarını da öğrenebilseydiniz! Bu yaptığınız şey ne göreviniz ne de haddiniz! dedim. Hiç sesi çıkmıyor.

O kadar laftan sonra "ben yetki belgesiyle giriyorum" diyebildi. Ve bütün sinirim geçti. Üzüldüm, sanırım çemkirirken şahısta hata olmuş. Çıkışta bu söylediklerimi arkadaşına ilet lütfen diyebildim.

Hakimin davayı saçma bulmasının sebebi her iki tarafın da alacak miktarında mutabık olmasıymış...


İŞTE O DİLEKÇE



NOT: Saçma davam kabul edildi ve icra inkar tazminatına da hükmedildi!


hukukihaber.net