İTAAT KÜLTÜRÜ
“Bugünlerde şikayet ettiğimiz ne varsa 12 Eylül'ün mirasıdır bize!” diyen Başkan Kazan, 12 Eylül Darbesi ile devam eden süreçte tarikatlar ve cemaatlere yol verildiğini, “din”in özgür düşünceye karşı kullanılarak itaat kültürünün derinleştirildiğine dikkat çekti.

DEMOKRASİ VE HUKUK KATİLLERİ YARGILANMALI
“Darbe, yasayı, anayasayı tanımayan, kitleleri birbirine düşüren, düşmanlık tohumları eken bir insanlık suçudur. Tüm demokrasi ve hukuk katilleri yargılanmalıdır!” şeklinde kaleme aldığı mesajında Başkan Kazan tekrar tekrar hukukun, demokrasinin ve insan haklarının önemine vurgu yaptı.

LAİK HUKUK VE İNSAN HAKLARI
Mesajının sonunda hukukçular olarak,  hukuka ve demokrasiye yapılan her türlü saldırının daima karşısında olduklarını belirten Başkan Kazan: “Bugün demokrasi insan hakları ve laik hukuk bizi bir arada tutacak ve yeniden birbirine bağlayacak en temel çaredir” dedi.
Sakarya Barosu Başkanı Av. Zafer Kazan tarafından 12 Eylül darbesi yıl dönümünde yayımlanan o mesajın tam metni şu şekilde:

12 EYLÜL...
Huzursuzluk hukuksuzluk ve gençlerimizin katili olarak geldi.....
Acı keder ve gözyaşı ile yıllarımızı mahvetti!
Bugünlerde şikayet ettiğimiz ne varsa 12 Eylül'ün mirasıdır bize!

TARİKATLAR VE CEMAATLER 
Düşünce ürkek, ifade suç haline getirildi.
"Din", özgür düşünceye karşı kullanıldı, meydanlarda ayet ve hadislerle halka hukuksuzluk anlatıldı!
Zorunlu din dersleri ile "itaat" kültürü derinleştirildi, "din" tarikatlar ve cemaatler yoluyla yeni düzenin en önemli aygıtı haline getirildi....

“DARBE İNSANLIK SUÇUDUR!”
Bugün demokrasi insan hakları ve laik hukuk bizi bir arada tutacak ve yeniden birbirine bağlayacak en temel çaredir.
Zira hastayız.
Hukuksuzluk lanet bir hastalıktır.
En önemli sebebi ise yasayı anayasayı tanımayan, kitleleri birbirine düşüren, düşmanlık tohumları eken bir insanlık suçu olan darbedir!
Tüm demokrasi ve hukuk katilleri yargılanmalıdır!

“HUKUK ÇOCUKLARIMIZIN GELECEĞİDİR”
Hukuku Anayasayı askıya alan 12 Eylül karanlık faşist darbesi gibi, sivil olsun askeri olsun, tüm darbeler lanetlidir ve bu lanet hastalığın tek ilacı hukuk ve demokrasidir...
Bu meşum günün yıl dönümünde bir kez daha hatırlatmak isteriz ki hukukçular hukuka ve demokrasiye yapılan her türlü saldırının daima karşısında olmalıdır zira hukuk çocuklarımızın ortak geleceğidir...

hukukihaber.net