Bursa Barosu Başkanı Zeki Kahraman, Genel Sekreter Gürkan Altun, Sayman Atila Atik, Yönetim Kurulu üyesi Gülcihan Mutlu Yetim ve Avukat Altınay Özten, Blagoevgrad Barosu'nun daveti üzerine Bulgaristan'a gitti.

Ziyaret süresince Blagoevgrad Barosu Başkanı Emil Yadkov ile Blagoevgrad ve Sandanski şehirlerindeki adliyelerin yargıç ve personelleri Bursalı hukukçulara büyük yakınlık gösterdi. Bursa Barosu heyetinin Blagoevgrad Barosu'nu ziyaretinde kardeşlik ve işbirliği protokolü imzalandı. Protokole başkanlar Emil Yadkov ve Zeki Kahraman ile genel sekreterler Atanaska Bogoeva ve Gürkan Altun imza attı. Bulgaristan Avukatlar Birliği Başkanı Daniela Dokovska ile Yönetim Kurulu üyesi Kraçimir Avramov'un da katıldığı törende konuşan başkanlar, hukukun insanlığın ortak dili olduğuna işaret etti.

Bursa Barosu Başkanı Kahraman, Blagoevgrad ve Bursa baroları arasındaki kardeşlik ve işbirliğinin geliştirilmesi için Bulgar avukatların yakın zamanda Bursa'da misafir edileceğini söyledi. Bu çerçevede karşılıklı stajyer avukat değişim programı da uygulanacak. Bursa Barosu heyeti, Blagoevgrad Barosu'ndaki törenin ardından kentteki adliyeyi ziyaret etti. Ziyaret sırasında iki ülkenin adalet sistemleri ve yapılan uygulamalarla ilgili karşılıklı bilgilendirme yapıldı. Bursa heyetine, Bulgaristan ziyaretinin daha sonraki günlerinde Blagoevgrad ve Sandanski bölgesindeki tarihi ve turistik yerler gezdirildi.








ZAMAN