Av. Köroğlu, günün anlam ve önemini; "Bugün toplumun sesi ve vekili olan, güce tapmayan, zulme ve baskıya boyun eğmeyen, hiçbir iktidara biat etmeyen, gerekirse kırılan ama eğilip bükülmeyen, hiç kimseden emir almayan, kimsenin kölesi ve emir eri de olmayan, gücünü kuvvetten, iktidardan değil, hukuktan, haktan ve halktan alan Avukatların günüdür." cümleleriyle ifade etti.
Çankırı Barosu Başkanı AV. Erkan köroğlu'nun basın açıklmasının tam metni şu şekilde:

Bu Avukatlar gününde mutlu değiliz. Mutsuzluğumuzun nedeni Meslek sorunlarımız veya sosyal ve ekonomik Problemlerimiz değildir.
Mutsuzluğumuz, üzüntü ve endişemiz, geçen yüzyılımızın başında da bu toprakları ve coğrafya yı kana bulayan emperyalist sömürgeci zihniyetin, içimizdeki hain ve satılmışlarla yeniden hortlayarak ve ülkemizin milletiyle bölünmez bütünlüğüne kast ederek yaşlı, genç fark etmeksizin şehit ettiği ve gazi bıraktığı insanlarımızdandır. Şu Hususu da herkes bilmelidir ki birlikte yaşama iradesi, kültürü ve terbiyesi ortaya koymuş Türk Milleti sahip olduğu enerji, birikim, deneyim ve sağduyusu sayesinde asla bölünmeyecektir. 

Doğu toplumlarının yüzyıllık körlüğü, Batı Toplumlarının yüzyıllık aç gözlülüğünü göremediğinden, Ülkemizin de içerisinde bulunduğu coğrafyada yaşayan insanların ölmesi, Hazan yaprakları gibi savrulması bizleri derinden etkilemektedir. Bu durumlara neden olanların ellerine bulaşan kanı Dünyadaki hiçbir deniz temizleyemeyecektir.  

Değerli Meslektaşlarım;
Hak arama özgürlüğünün, yargı yolu ile elde edilmesi hukuksal aydınlanmanın sonucudur. Bu özgürlüğün korunmasında ve kullanılmasında vatandaşın yanında yer alan, savunmanın temsilcisi Avukatlardır. Hiç kimse bu gün veya gelecekte bir Avukata ihtiyacı olmayacağını düşünmemelidir. Yakın tarihimizde, Ülkemizin hukukla olan imtihanında, hukuk üzerinden kurulan kumpaslarda, en büyük mücadeleyi

Avukatların verdiği unutulmamalıdır.  
Tarihsel sürecimizin de sonucu olarak bizler, Bütün Memleketin yerlisi, Bütün yüzyılların Çağdaşı olmak zorundayız. Üslubumuzda yumuşak, eylemlerimizde sert olmalıyız. Hukuk ve insan hakları ihlallerine tanıklık ve bunlarla mücadele başlıca görevimiz olmalıdır. Özgürlüğümüzden taviz vermeden, Müvekkilimizle bütünleşmeden, Mesleğimizin onur ve şerefini her şeyin üstünde tutarak önce kendimizi inşa etmeli ardından
Adil bir dünya, Adil bir gelecek inşası için çalışmalıyız.
Hukukun, Hukukun üstünlüğünün, İnsan haklarının, Adil yargılamanın, Demokrasinin, Barışın, Hoşgörünün ve sağduyunun egemen olduğu, özgür ve çağdaş bireylerden oluşan, Üstünün hukuku değil, hukukun üstün olduğu bir ülkede yaşama dileğiyle hepinizin Avukatlar gününü kutluyorum. 

Av. ERKAN KÖROĞLU
ÇANKIRI BAROSU BAŞKANI