Türkiye Barolar Birliği ve Başkent Üniversitesi arasındaki işbirliği projelerine bir yenisi daha eklendi. Daha önce hukukçulara yönelik verilen arabuluculuk eğitiminde birlikte çalışan Barolar Birliği ve Başkent Üniversitesi bu kez de, "Ceza Muhakemesinde Uzlaştırmacı Eğitimi" için işbirliği yürütecek.

Türkiye Barolar Birliği ve Başkent Üniversitesi arasındaki işbirliği protokolü, 4 Ekim 2017 tarihinde törenle imzalandı. TBB Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu ve Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Haberal'ın imza koyduğu işbirliği protokolü törenine, TBB Başkan Yardımcısı Av. Ünsal Toker, Genel Sekreter Av. Sabiha Tekin, Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Av. Sabri Erdal Güngör, Başkent Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kudret Güven ve rektör yardımcıları katıldı.



TÜM TÜRKİYE'DE VERİLECEK

Törende kısa bir konuşma yapan TBB Başkanı Feyzioğlu, Başkent Üniversitesi'nin eğitim alanında, TBB'nin de hukuk alanında Türkiye'nin önemli markalarından olduğunu söyledi ve şöyle devam etti: "Arabuluculuk konusunda işbirliğimizin ne kadar etkili olduğunu ispatlamış durumdayız. Şimdi de Ceza Muhakemesinde Uzlaştırma Yönetmeliği çerçevesinde tüm Türkiye'ye uzlaştırmacı eğitimini Başkent Üniversitesi ile birlikte vereceğiz" dedi.

Ortak projelerin devam edeceğini belirten Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Haberal da şunları söyledi:

"Türkiye Barolar Birliği ile işbirliğimiz önce arabuluculuk eğitimiyle başladı ve yaklaşık 5000 civarında hukukçuya bu eğitim verildi. Çok da başarılı bir şekilde gerçekleştirildi. Bakanlığın üst düzey yöneticileri, Yargıtay'dan bir çok başkan bu programa katıldı… Devamında da yeni bir proje, uzlaştırmacılık eğitimi Türkiye genelinde Barolar Birliği ile Başkent üniversitesi eğitim danışmanlık merkezi tarafından gerçekleştirilecek. Önemli bir eksikliği gidereceğine ve önemli katkılar sağlayacağına inanıyoruz."

hukukihaber.net