Ekim ayında yapılacak olan Ankara Barosu başkanlık seçimleri öncesi, Demokratik Sol Avukatlar Grubu’nun (DSA) aday adayları da 12 Temmuz’da yapılacak ön seçim için çalışmalarını sürdürüyor. DSA Grubu içindeki yarışın galibi 12 Temmuz’da yapılacak ön seçim sonucunda belli olacak. 4 ismin aday adayı olarak listeleriyle birlikte başvuru yaptığı ön seçimden galip çıkacak olan isim, genel kurula DSA adayı olarak katılacak. Aday adayı isimlerden biri olan avukat Seçkin Arıkan da amaçlarının genç meslektaşların Baro yönetimine, alınan kararlarına etkin katılımları sağlayarak DSA çizgisinin istikrarlı bir şekilde sürmesi olduğunu söyledi. Arıkan, genç ve kadın meslektaşlara yönelik projeler de geliştirdiklerinin altını çizerek projelerini özetle şöyle açıkladı:

İLK BÜRO KURACAĞIZ

“Yeni başlayan meslektaşlara meslekte 18 aylarını tamamlayana kadar kullanmaları için tahsis edilecek, ortak sekreterya, toplantı odaları, güvenlik ve benzeri hizmetlerden yararlanabilecekleri ‘İlk Büro’ kuracağız. Tüm avukatlık bürolarının Baro tarafından yaptırılacak tek bir poliçe ile hırsızlık, yangın ve su baskınlarına karşı sigortalanması sağlayacağız. Avukat büroları ve baronun atık kağıtlarının toplanarak değerlendirilmesini düşünüyoruz.

AVUKATLIK AKADEMİSİ

Tüm staj eğitimi ve avukatların meslek içi eğitimine yönelik çalışmaların tek elden ve etkin olarak düzenleneceği bir Avukatlık Akademisi oluşturulmasını planlıyoruz. Baro Meclisi’nin Baro’nun üye yapısını temsil edecek şekilde belirlenerek, en az üç ayda bir toplanmasının sağlanması ile Baro Meclisi’nde alınacak kararların Baro Yönetim Kurulu tarafından öncelikli olarak görüşülmelerinin sağlanmasını gerçekleştireceğiz.

İŞ ALANLARINI ARTIRACAĞIZ

Avukatların baroya akıllı telefonlar ve internet üzerinden kolaylıkla ulaşmalarını, istedikleri işlemleri yapabilmelerine olanak sağlayacak teknolojik altyapının oluşturulmasını yapacağız. Baronun iç işleyişinde elektronik doküman takip sistemi oluşturularak zaman ve kaynak tasarrufu gerçekleştireceğiz. Avukatlık mesleğinin iş alanlarının artırılmasına yönelik çalışmalar yapacağız. CMK ve Adli Yardım uygulamalarında avukatlara yönelik haksızlıkların kaldırılması için çalışmalar hayata geçireceğiz.”