Yargıtay ceza ve hukuk dairelerinin iş bölümüne ilişkin karar, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre, Yargıtay Birinci Başkan Vekili Mehmet Kürtül başkanlığında toplanan Yargıtay Büyük Genel Kurulu, hukuk ve ceza dairelerinin iş durum çizelgelerini inceledi.

Bu kapsamda, Kurulca hazırlanan 2018 iş bölümü karar tasarısı oy birliğiyle onaylandı. Alınan karar doğrultusunda, hukuk daireleri için yapılan görevlendirmeler şöyle:

"1. Hukuk Dairesi "Gayrimenkul mülkiyeti, tapu sicili", 2. Hukuk Dairesi "Aile hukuku", 3. Hukuk Dairesi "Sebepsiz zenginleşme, kusursuz sorumluluk, abonelik sözleşmeleri, adi ortaklık, aile hukuku", 4. Hukuk Dairesi "Haksız fiil tazminatı", 5. Hukuk Dairesi "Kamulaştırma, devlet tarafından mülkiyet hakkının ihlalinden kaynaklanan tazminat", 8. Hukuk Dairesi "Zilyetlik, miras, icra ve iflas hukuku", 9. Hukuk Dairesi "İş hukuku", 10. Hukuk Dairesi "Sosyal güvenlik hukuku", 11. Hukuk Dairesi "Ticaret ve sigorta hukuku", 12. Hukuk Dairesi "İcra ve iflas hukuku", 13. Hukuk Dairesi "Sözleşme ve tüketici hukuku", 14. Hukuk Dairesi "Şahsi haklar, sınırlı ayni haklar, kamu orta malları, gayrimenkul mülkiyetinin sınırları, ortaklığın giderilmesi, miras", 15. Hukuk Dairesi "Eser sözleşmeleri", 16. Hukuk Dairesi "Kadastro hukuku", 17. Hukuk Dairesi "Trafik kazaları, sigorta hukuku", 19. Hukuk Dairesi "Ticaret ve bankalar hukuku", 20. Hukuk Dairesi "Orman hukuku, hakimin reddi, merci tayini", 21. Hukuk Dairesi "Sosyal güvenlik hukuku", 22. Hukuk Dairesi "İş hukuku", 23. Hukuk Dairesi "Ticaret ve kooperatifler hukuku."

- Gelecek ay başından itibaren uygulanacak

Toplantıda, ceza daireleri için de görevlendirmeler yapıldı. Bu kapsamda, son günlerde tartışma konusu olan "Çocukların cinsel istismarı, reşit olmayanla cinsel ilişki, cinsel taciz, kısırlaştırma" gibi konulara 14. Ceza Dairesi bakacak.

İş bölümü kararları, gelecek ay başından itibaren uygulanmaya başlanacak. (AA)

>>Yargıtay Büyük Genel Kurulunun 09/02/2018 Tarihli ve 2018/1 Sayılı Kararı